Hirdetés

2024.07.15. 15:10

Kiváló kommunikáció és rendszerszemlélet jellemez? Próbáld ki magad recepciósként Mezőkövesden vagy környékén!

Recepciós dolgozókat megannyi munkakörnyezetben alkalmaznak, így kifejezetten széles az elhelyezkedési lehetőségek listája ezen pozíció kapcsán. Recepciósként akár Mezőkövesden és környékén is munkába állhatsz, amely opciókon kifejezetten érdemes lehet elgondolkodnod, amennyiben erős kommunikációs készségek, vendégközpontúság és egyfajta rendszerszemlélet is jellemez!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Fotó: dusan petkovic

Milyen feladatok várnak rád recepciósként? 

A recepciós pozíció konkrét feladatkörét bizonyos részben maga a munkakörnyezet határozza meg. Sok tekintetben ugyanis eltérő feladatokkal lehet találkozni például egy szállodai recepciós munkakörben, mint egy irodaházban, sportlétesítménynél vagy egészségügyi intézménynél betöltött recepciós állás esetében. 

A mindennapi teendők gerince ugyanakkor valamennyi esetben a vendégekkel és ügyfelekkel való kapcsolattartás, illetve kommunikáció köré szerveződik. A recepciósok feladata, hogy fogadják a látogatókat, megválaszolják a kérdéseiket, útbaigazítást nyújtsanak a számukra, valamint amennyiben az szükséges, elvégezzék a regisztrációjukkal kapcsolatos adminisztrációs teendőket. 

Ha pedig már adminisztráció, akkor ezen teendők fontossága is kiemelendő.  A recepciósok ugyanis nem csak a vendégek regisztrálásáért, hanem különböző időpont-egyeztetésekért, dokumentumok vezetéséért és rendszerezéséért, továbbá a levelek és küldemények kezeléséért is felelhetnek. Mindezen felelősségek pedig az adott környezettől függően további feladatokkal is kiegészülhetnek, vagyis recepciósként valóban változatos mindennapokkal számolhatsz. 

Milyen elhelyezkedési lehetőségek adódhatnak Mezőkövesden és környékén? 

A recepciós munkalehetőségek Mezőkövesd és környéke vonatkozásában is időről időre felbukkannak az álláskínálatban. Leggyakrabban a vendéglátás területén lehet találkozni ilyesfajta pozíciókkal, azon belül is főként szállodák és hotelek szokták hirdetni szállodai recepciós címszó alatt. Erre egyébként a régió álláspiacára specializálódott mezokovesdallas.hu kínálatában is több alkalommal volt már példa. A konkrét mezőkövesdi vendéglátós állásokat az alábbi link alatt éri el.

A szállodai recepciósok gyakorlatilag az adott szálloda arcaként és szócsöveként funkcionálnak, hisz kérdéseikkel, felvetéseikkel, illetve foglalási igényeikkel a vendégek hozzájuk fordulhatnak. Esetükben tehát az egyik legösszetettebb recepciós munkakörről beszélhetünk, ami ideális választás lehet a vendéglátás, azon belül is szállodaipar után érdeklődök számára!

Kik pályázhatnak eséllyel a recepciós munkalehetőségekre?

A recepciós állások kapcsán általában több elvárás is felmerül a munkáltatók részéről. Végzettség tekintetében rendszerint legalább középfokú képesítést várnak el, de egyes helyeken – például szállodáknál – akár a diploma is követelmény lehet. Ezenfelül felhasználói szintű számítógépes ismeretekre, továbbá társalgási szintű nyelvtudásra is szükség lehet az esélyes pályázáshoz. 

Elmondható továbbá, hogy recepciós munkák esetében a személyes tulajdonságok is kiemelt jelentőséggel bírnak. Ennek értelmében pedig a már említett kvalitásokon túl, a vendégcentrikus és segítőkész hozzáállást, a nagyfokú precizitást, illetve a megbízhatóságot is keresik a hirdetők a jelöltekben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában