Brüsszel

4 órája

Orbán Viktor: irány az EU-csúcs!

A kormányfő részt vesz az Európai Unió és az Öböl-menti Együttműködési Tanács országainak első csúcstalálkozóján.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2024. október 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Irány az EU-csúcs! Irány Brüsszel!

– írta Orbán Viktor a Facebook-oldalán.

A miniszterelnök szerdán Brüsszelbe utazik az Európai Unió és az Öböl-menti Együttműködési Tanács (ÖET) országainak első csúcstalálkozójára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A csúcstalálkozó társelnökei Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Tamím bin Hamád Al Táni sejk, katari emír, az ÖET soros elnöke lesznek.

Az Európai Tanács közlése szerint a csúcstalálkozó alkalmat kínál az EU számára, hogy szorosabb partnerséget alakítson ki az ÖET-vel és annak tagállamaival (az Egyesült Arab Emírségekkel, a Bahreini Királysággal, a Szaúd-arábiai Királysággal, az Ománi Szultánsággal, a Katari Állammal és a Kuvaiti Állammal), amelyek „geostratégiai partnerek egy olyan időszakban, amelyet kihívásokkal teli geopolitikai körülmények jellemeznek”.

Orbán Viktor csütörtökön és pénteken az Európai Tanács ülésén vesz részt, szintén Brüsszelben. A főbb napirendi pontok Ukrajna, a Közel-Kelet, a versenyképesség, a migráció és külügyi kérdések – tájékoztatott Havasi Bertalan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában