Célok

2 órája

Orbán Viktor: a magyar szabadságért most azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem veszünk részt mások háborújában

Ezek voltak a miniszterelnök ünnepi beszédének legfontosabb pontjai.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján tartott megemlékezésen Budapesten, a Millenáris Parkban 2024. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az árvíz elleni védekezésben részt vevőknek is köszönetet mondott szerdai, október 23-i beszédében Orbán Viktor miniszterelnök – írja a Magyar Nemzet. A kormányfő az 1956-os forradalomra emlékezve felidézte, hogy abban az évben is természeti csapások sújtották Magyarországot: földrengés, jeges ár.

A miniszterelnök megfogalmazása szerint a történelem is kilépett a medréből, ez pedig mostanában újra meg fog történni.

A magyarokat egyetlen megszállónak sem sikerült megtörnie vagy megszelídítenie

– rögzítette Orbán Viktor. Hozzátette: a birodalmak azt szeretik, ha valaki behívja őket. Mindent megtesznek, hogy legyen olyan magyar, aki behívja őket, és így tettek a kommunisták is.

Mint mondta, a Nyugatot reménytelen háborúba vezették bele, az elmúlt hetven évben nem volt ilyen közel az újabb világháború réme. „A fronton már százezrek vesztek oda, az európai gazdaság tüdőlövést kapott” – fogalmazott.

A miniszterelnök szerint az egész Európai Uniót belevezetnék a háborúba. A magyaroknak arról kell dönteniük, hogy akarnak-e háborúzni. A történelem tanulsága viszont azt mutatja, hogy csak a magyarokért, a magyar szabadságért szabad harcolni.

Brüsszel bábkormányt akar Magyarországra

A miniszterelnök jelezte, hogy az uniós vezetés számára elfogadhatatlan, hogy Magyarország önálló, szuverén döntéseket hoz, ezért egy bábkormányt akarnak a nyakunkba ültetni.

Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, már meg is van a kiszemelt bábkormány, megvan az emberük is rá, igazi aláíró fajta. Ideális jelölt egy bábkormány élére.

Meghajolunk az idegen akarat előtt vagy ellenállunk neki? Ez a súlyos döntés vár most Magyarországra. A válaszunk legyen olyan világos és egyértelmű, mint 1956-ban volt

– fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök beszéde végén jelezte, hogy készen áll a harcra. „Itt nem törnek át. Mi győzünk, ők veszítenek, mi, magyarok meg tudjuk és meg is fogjuk csinálni. Újra meg fogjuk csinálni, dicsőség a 1956-os hősöknek!” – zárta beszédét a miniszterelnök.

Reménytelen háború

Orbán Viktor közösségi oldalán az október 23-i beszédéből idézett egy gondolatot. A miniszterelnök arról beszélt, ideje kimondani: az európai vezetők, a brüsszeli bürokraták egy reménytelen háborúba vezették a Nyugatot. A győzelem reményétől megszédült fejükben ez a háború a Nyugat háborúja Oroszország ellen, amit meg kell nyerniük, az ellenséget térdre kell kényszeríteniük, és ki kell belőle vasalniuk, amit csak lehet. Ez az ő nagy közös céljuk.

Politikai ellenfeleink szerint menni kell. Nekik 1956 tanulsága az, hogy harcolnunk kell Ukrajnáért, sőt Ukrajnában. Nekünk 1956 tanulsága az, hogy csak egyetlen dologért, Magyarországért és a magyar szabadságért szabad harcolnunk – hangsúlyozta beszédében Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában