Elképesztő kijelentések

2 órája

Megdöbbentő, amit Magyar Péter 1956-ról és általában a kommunista rendszerről gondol

A Tisza Párt vezérének az '56-os forradalomró és a kommunista rendszerről tett elképesztő állításait a Magyar Nemzet gyűjtötte össze.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és EP-képviselője az Európai Néppárt (EPP) elnökével, Manfred Weberrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Strasbourgban 2024. október 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Magyar Péter megalázta a forradalmárokat, a 2006-os rendőrterror kapcsán a Fidesz és a fociultrák provokációjáról beszélt, az oktatás kapcsán rendre idéz Lenintől, a Kádár-korszak köztévéjéről pedig úgy véli, akkor jobb volt, mint most, mert a diktatúrában a televízió tanította a népet – summázza a megdöbbentő állításokat a Magyar Nemzet online felületén olvasható cikk. 

Október 23-án Magyar Péter megemlékezésre hívta a szimpatizánsait. A rendezvény helyszínének kiválasztásakor – a lap információi szerint – ezúttal körültekintőek voltak,  a fő szempont az volt, hogy a kevés ember is soknak tűnjön.

Mint megjegyzik, ennél is érdekesebb azonban, amit Magyar Péter gondol 1956-ról és a kommunista rendszerről általában. 

A Tisza Párt elnöke ez ügyben is botrányt tudott kavarni, hiszen a közelmúltban páros lábbal szállt bele tíz, az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat tömörítő szervezetbe.

Az eset előzményével kapcsolatosan felidézik, hogy Magyar Péter meghirdette, hogy – Orbán Balázs a forradalmat és az ukrajnai háborút párhuzamba vonó nyilatkozata miatt – pártja felveszi a saját jelképei közé 1956 szimbólumát, a lyukas zászlót.

 Tíz ’56-os szervezet tiltakozott, mert szerintük ezzel Magyarék pártpolitikai célokra használják fel a nemzet különleges jelképét. 

Magyar ezt nem hagyta szó nélkül. 

Egy videós nyilatkozatában előbb a kormány, a kormánymédia által előrántott, magukat ’56-os szervezeteknek mondó szervezeteknek minősítette a kritizálókat,

 majd így folytatta: – Minden tisztelettel a forradalmárok felé, hogy ha tényleg azok voltak. Egy nyilatkozatban tehát kétszer próbálta megalázni az érintetteket, kétségbe vonva a forradalmárok tetteit, érzületét.

A Tisza Párt vezére egy másik megszólalásában a forradalom 50. évfordulóján történtekről fejtett ki sajátos nézeteket. A 2006-ban történteket igencsak más színben tüntette fel, amikor legutóbb, októberben a közmédia székháza elé hívta támogatóit. A végül erős érdektelenség mellett megtartott eseményre utalva a Tisza Párt vezetője azt mondta

Ne üljetek fel semmilyen provokációnak. Mi békések leszünk, nem fogjuk azt eljátszani, amint 2006 környékén a Fidesz és a focihuligánok közösen eljátszottak.

Az ominózus kijelentés az alábbi videóban 11:42-től hangzik el: 

A cikk azt is felidézi, hogy Magyar sajátos nosztalgiával viszonyul a kommunizmushoz, legalábbis erre enged következtetni, hogy amikor az oktatás ügyéről beszél, Lenint idézi, akiről egy alkalommal egyenesen azt mondta: nagy ember. 

Az eredeti cikket Itt tudja elolvasni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában