Célpont

2 órája

Újabb bevándorlásellenes politikus kapott halálos fenyegetést

Halálos fenyegetést kapott Geert Wilders, a holland PVV párt vezetője. A bevándorlásellenes politikus szerint napi rendszerességgel kap hasonlókat, de nem fog engedni az „őrülteknek”.

MW

Halálos fenyegetést kapott Geert Wilders, a holland PVV párt vezetője

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Wilders bátor kiállása az elvei mellett igen elszigetelt és veszélyes életre kárhoztatta. A politikust 2004 óta éjjel-nappal fegyveres rendőrök őrzik. A kormány által biztosított biztonságos házban él, és hetente egyszer-kétszer találkozhat feleségével, a magyar Krisztinával. Amikor valamilyen nyilvános eseményen jelenik meg, a biztonságiak előbb alaposan átvizsgálják a helyszínt – írja a Magyar Nemzet a The Washington Post amerikai napilap egy korábbi cikkét szemlézve.

Az intézkedések azonban nem tűnnek túlzásnak annak fényében, hogy csak 2008-ban 303 fenyegetést kapott.

Bevándorlásellenes politikája miatt azóta is a szélsőségesek célkeresztjében maradt. Wilders azonban nem hajlandó megalkudni: bár egy néhány évvel ezelőtti közösségi média posztja szerint hiányzik neki a szabadsága, továbbra is nyíltan vállalja véleményét.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában