Párizsi olimpia

2024.08.03. 11:02

Olimpia 2024: Pétervári-Molnár Bendegúz a 16. helyen zárt

Pilismaróti evezősnek is szurkolhattunk az ötkarikás játékokon. A sorozatban harmadik olimpiáján szereplő Pétervári-Molnár Bendegúz a 16. helyen zárta a párizsi olimpia küzdelmeit férfi egypárban.

Kemma.hu

A szombati programban a vármegyei olimpikonok közül egyedül Pétervári-Molnár Bendegúznak szurkolhattunk. A 31 éves pilismaróti evezős a negyedik helyen evezett célba a férfi egypárevezősök szombat délelőtti C-döntőjében, így a 16. helyen zárta a párizsi olimpiát.

PÉTERVÁRI-MOLNÁR Bendegúz
Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 3.
Pétervári-Molnár Bendegúz a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi egypárevezésének C döntõje után a vaires-sur-marne-i evezõs és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 3-án.
MTI/AP/Lindsey Wasson
Pétervári-Molnár Bendegúz befejezte szereplését a párizsi olimpián
Fotó: Lindsey Wasson / Forrás: MTI/AP

Pétervári-Molnár Bendegúz sorozatban harmadik olimpiáján vehetett részt

A Budapesti Evezős Egyesület olimpikonja a szombati rangsoroló futamban a kettes pályán állt rajthoz, akinek a C-jelű fináléban algériai, brazil, amerikai, bolgár és paraguayi riválisokkal kellett megmérkőznie. A rutinos magyar evezős gyengén rajtolt, 500 méter után csak az ötödik helyen evezett, féltávnál azonban már paraguayi ellenfele előtt haladt. A hajrában megközelítette brazil vetélytársát is, megelőzni viszont nem tudta, 6:47.81 perces idővel negyedikként szelte át a célvonalat.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Pétervári-Molnár az előfutamából harmadik helyen jutott negyeddöntőbe, melyben negyedik lett, így lemaradt az elődöntőt jelentő legjobb 12 helyről. A C/D rangsoroló elődöntőben azonban másodikként ért célba, így küzdhetett meg a 13. helyért.

Az olimpia egyetlen magyar evezőse Tokióban érte el legjobb eredményét az ötkarikás játékokon, ahol 10.-ként zárt. A pilismaróti evezős a keddi negyeddöntős futama után úgy fogalmazott: túl régóta versenyez, túl sok rajta a stressz, ezért egy évet kihagy, hogy felfrissülve kezdhesse majd a felkészülést a 2028-as Los Angeles-i nyári olimpiai játékokra, ahol 35 évesen versenyezne.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!