Párizsi olimpia

2024.08.02. 06:00

Olimpia 2024: íme a párizsi olimpia pénteki programja

Fantasztikus műsor vár a sportbarátokra pénteken. A párizsi olimpia hetedik versenynapján több vármegyei olimpikonunk is pályára, illetve pástra lép.

Luter Márk

Izgalmas pénteki program vár a vármegyei sportkedvelőkre. Szűkebb értelemben vett hazánk sportolói a párizsi olimpia hetedik napján kézilabdában és vívásban lesznek érdekeltek. Remélhetőleg hasonló sikerekben lesz részünk, mint tegnap este, amikor Kós Hubert megszerezte a magyar csapat első aranyérmét a francia fővárosban.

KOCH Máté
Párizs 2024 - Vívás
Koch Máté a férfi párbajtőrözők egyéni viadalában az első asszójában búcsúzott, a csapatversenyben javíthat a párizsi olimpia pénteki versenynapján
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Kézilabda és vívás a párizsi olimpia pénteki programjában

A program korán kezdődik, hiszen a MOL Tatabánya játékosaival, Bartucz Lászlóval és Pedro Rodríguezzel felálló magyar férfi kézilabda-válogatott délelőtt 9 órától a háromszoros világbajnoki címvédővel Dániával találkozik. Chema Rodríguez csapatának hatalmas szüksége van a sikerre. 

Férfi párbajtőr-csapatunknak is szurkolhatunk a páston, hiszen a komáromi születésű Koch Máté, Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor és a tartalék Nagy Dávid 13 óra 30-kor Kazahsztán ellen vív az elődöntőbe jutásért. Ebben a versenyszámban már a nap végén érmeket osztanak. Az elődöntőket 15:50-kor, míg a bronzmérkőzés 19:30-kor, a döntő pedig 20:30-kor kezdődik, remélhetőleg a mieinkkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!