Olimpia 2024

2024.07.28. 13:59

Nem jutott tovább a kvalifikáción Pekler Zalán, a komáromi sportlövő

Július 28-án rendezték a sportlövől tíz méteres légpuska kvalifikációját a párizsi olimpián. A versenyen Pekler Zalán is részt vett, a továbbjutás azonban nem jött össze a számára.

Kemma.hu

Vasárnap, július 28-án rendezték a 2024-e párizsi olimpia tíz méteres légpuska kvalifikációját. Az eseményen természetesen a 24 éves Erődök Városa Sportlövő Egyesület versenyzője, a négyszeres Európa Játékok-győztes Pekler Zalán is megmérettette magát. A 49 fős versenyen Zalán a tizenhetedik pozícióban végzett, a 628,4 körös teljesítmény erre a helyezésre volt elég, ami továbbjutást nem jelent a Komárom-Esztergom vármegyei olimpikon számára. Fontos kiemelni, hogy ez a sportág az egyik legkiszámíthatatlanabb az összes ágazat közül, így egy megméretésen bármi megtörténhet, főleg ilyen magas szinten.

PEKLER Zalán
Pekler Zalán a tizenhetedik helyig lőtt vasárnap
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás:  MTI

Közvetlen mögötte a szintén magyar sportoló, Péni István végzett 628,3-as körrel. Nem a legerősebb napot zárták, de lesz még lehetőségük bizonyítani tudásukat az idei ötkarikás játékok alatt, július 31-én folytatják a kihívást.

A mezőny igen messze volt a világcsúcstól és az olimpiai szinttől. Első helyen Sheng Lihao, kínai versenyző végzett a 631,7-es körrel. Mögötte az argentín Marcelo Julian Gutierrez lőtt ugyanennyit, a harmadik helyen pedig Danilo Sollazzo (631,4) zárt. A többi továbbjutó nem más, mint Miran Maričić (631.3), Choe Daehan (630,8), Victor Lindgren (630,7), Arjun Babuta (630,1) és Petar Gorša (629,8) voltak.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!