Olimpia 2024

2024.07.31. 11:58

Pekler Zalán számára véget ért az olimpia

Szerdán rendezték az 50 méteres légpuska összetett versenyszámának kvalifikációját. A magyarok közül sem a komáromi Pekler Zalán, sem Péni István nem jutott tovább.

Kemma.hu

Július utolsó napján rendezték a férfi 50 méteres légpuska összetett versenyszámának selejtezőjét. Az eseményen két magyar is megmérettette magát: Az Erődök Városa Sportlövő Egyesület versenyzője, Pekler Zalán és Péni István, az Újpesti Torna Egylet sportolója. Ebben a kategóriában az indulók 60 lövést adnak le, három testhelyzetben. A nagy kihívást jelentő kategóriában Pekler Zalán a 32. pozícióban zárta a napot, 582-es körrel. Ez jócskán elmaradt a nyolcadik, még továbbjutást érő helytől, ahol a cseh Jiří Přívratský végzett, a maga 590-es körével. Péni István a valamivel jobb, 21. pozícióig lőtt (587). Az első helyet a kínai Liu Yukun tudhatja magáénak.

PEKLER Zalán
Pekler Zalán, a chateauroux-i lőtéren
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás:  MTI

A két honfitársunk számára véget értek az idei ötkarikás játékok, azonban a magyarok közül még Mészáros Eszter csütörtökön lesz érdekelt a női puskások 50 méteres összetett számában, míg Major Veronika és Fábián Sára Ráhel pénteken a sportpisztoly 25 méteres alapversenyében szerepel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!