Elődöntő

2024.07.27. 20:00

Bronzéremért vívhat Muhari Eszter az olimpián

Bronzéremért vívhat Muhari Eszter a párizsi olimpián. A tatabányai párbajtőröző a döntőbe jutásért a francia Auriane Mallo-Bretontól kapott ki.

Körtvélyfáy Dina

Már a nyolc közé jutás is nagy bravúr volt Muhari Esztertől, amelyhez az egyéni világbajnok Song Serát kellett legyőznie. Eszter azonban nem ijedt meg a feladattól, hatalmas fölénnyel 15-6-ra győzte le a koreai klasszist. Ezt követően a kínai Yu Sihant is könnyedén maga mögé utasította, így a legjobb négy között folytathatta a tornát.

Muhari Eszter a bronzéremért vívhat
Muhari Eszter a bronzéremért vívhat
Fotó: @PHOTOPAVIA / Forrás: FIE

A 21 éves tatabányai a rutinos, hazai páston vívó Auriane Mallo-Bretonnal került szembe, aki a világranglista hatodik helyén áll, csapatban pedig háromszoros Európa-bajnok.

Az első harmadot Eszter nyerte egy tussal, majd a francia fordítani tudott a második három percben. Az asszó végére azonban újra döntetlen lett az állás. A harmadik harmadban azonban a rutinos francia vezetést szerzett, 15:9 lett a vége.

A bronzéremért Muhari Eszter az észt Nelli Differt ellen vív 20 óra 40 perctől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!