Nemzetek Ligája

3 órája

Rakéták és üvegek zúdultak a szurkolókra – videó

A Bosznia-Hercegovina–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés után a Zenica központjában megtámadott pécsi ultracsoport, a Munkás 1950 egy Facebook-posztban erősítette meg azokat a híreket, miszerint a Celik Zenica kemény magja megtámadta őket a hétfő esti találkozót követően, egyik súlyosan megsérült magyar szurkolót műteni is kell majd.

Forrás: Csudai Sándor / Origo

Kedd este a Facebook-odalán törte meg a csendet a Bosznia-Hercegovina–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés után a Zenica központjában megtámadott pécsi ultracsoport, a Munkás 1950 – írta meg az Origo.

Gesztust gyakoroltak

A Nemzetek Ligája hétfői játéknapján a zenicai találkozón a magyar és a bosnyák szurkolók kemény magja nagyon közel volt egymáshoz, de nem történt rendbontás. Mi több, a helyiek nagyra értékelték a magyar drukkerek gesztusát, azt a hatalmas molinót, amellyel a közelmúltbeli boszniai árvízkatasztrófa halálos áldozatai előtt hajtottak fejet. „Nyugodjanak békében az árvíz áldozatai” – ez állt a molinón a helyiek nyelvén, derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A találkozó után azonban a Celik Zenica kemény magja rátámadt a pécsi Munkás 1950 ultracsoportra, amelynek tagjai Facebook-bejegyzésben árultak el részleteket a történetekről.

Rakéták repültek feléjük

A szurkolói csoport a posztban kifejti, hogy semmi nem utalt arra, hogy erőszak áldozatai lehetnek a bosnyákok elleni idegenbeli győzelem után.

Túl sok kíváncsi szempár szegeződik ma ránk ahhoz, hogy csendben hallgassunk a történtekről. A videó önmagáért beszél, azon nincs is mit színezni a részünkről

– kezdi mondandóját a bejegyzésben a pécsi Munkás 1950 ultracsoport.

Egyelőre az eseményekre aludva egyet is, nehezen értelmezhető az a szituáció, amikor második napja vagy valahol, mindenki vendégszerető, a kocsmában a helyiek kérés nélkül berakják neked az országod Himnuszát és a ház számlájára hozzák a köröket, a stadionban a meccs végére teljesen barátivá fokozódik a hangulat, onnan egymást tapsolva és közös rigmusokkal távozol, már a rendőr is, aki odafelé még kísért, kérdés nélkül enged át a hazaiak közé, majd hirtelen megtámadtak minket

– áll a szurkolói csoport közösségi média posztjában.

Három sarokkal arrébb, a panel tövéből felénk repült egy rakéta, majd néhány üveg és egy állig felfegyverkezett brigád rohant le a sötétből. Nem ezért mentünk, nem provokáltunk senkit semmivel és nem is ültünk fel semmi ilyesmire. Szándékosan jeleztük a csoportképen is, hogy ne legyen félreértés, ez nem a divatos »looking for«. A támadás pontos okára – ha volt egyáltalán ilyen – egyelőre nem derült fény, keressük, hol hibáztunk, mindenképpen megpróbálunk tanulni a történtekből, ettől függetlenül a felelősség a miénk és vállaljuk is

– olvasható a posztban, ami külön kitért arra, hogy a pécsiek egyik szurkolójára műtét vár majd a történtek után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!