Bulvár-celeb

2024.06.29. 05:00

Csapás csapás hátán: szörnyű rendellenességgel diagnosztizálták a nagybeteg Christina Applegate lányát

Sokáig nem vették komolyan az orvosok Sadie-t, szorongást diagnisztizáltak nála, de kiderült, hogy ennél is komolyabb betegségről van szó.

MW

Christina Applegate és lánya, Sadie Grace LeNoble

Forrás: Getty Images

Fotó: Frazer Harrison

Christina Applegate 2021 óta küzd a szklerózis multiplexszel, 13 éves lányánál pedig 3 hónapja diagnosztizáltak POTS-t. Sadie egy podcastben osztotta meg a minap, hogy ő is súlyos beteg. Mint elmondta, a tüneteit eleinte nem vették komolyan.

"A neve POTS. Sose hallottam róla korábban, de valami köze van az autonóm idegrendszerhez, és hatással van a szívemre. Amikor felállok, nagyon-nagyon szédülök, a lábam nagyon elgyengül, és úgy érzem, el fogok ájulni" - árulta el Sadie, aki már régóta nincs jól, de csak három hónappal ezelőtt derült ki, hogy mi a baja. 

A lány elmondta, hogy több orvosnál is járt, de többnyire szorongással diagnosztizálták, és az iskolában sem hittek neki, annak ellenére, hogy gyakran megfordult az iskolaorvosnál. Applegate, aki rendszeresen beszámol a SM-mel való küzdelméről, elárulta: ő is azt hitte, hogy a lánya makkegészséges, egyszerűen csak túlságosan melegen öltözik, és meg akarja úszni a tornaórákat - írja a Life.hu.

A POTS – posturális ortosztatikus tachycardia szindróma – az autonóm idegrendszert és a vérkeringést érintő krónikus rendellenesség. A betegeknek gyakran megugrik a pulzusuk, főleg, amikor ülésből vagy fekvésből felállnak, szédülést, agyködöt, fáradtságot, fejfájást, homályos látást, szívdobogásérzést, remegést és hányingert, de akár ájulást is tapasztalhatnak. Gyógymód ugyan nincs rá, de számos kezelés és életmódbeli változtatás segíthet a tünetek kezelésében.

Sadie arról is őszintén beszélt, hogy milyen volt megélnie, amikor az édesanyja lett beteg. "Nagyon nehéz volt végignézni, ahogy anyám küzd a betegségével, és egyre távolabb kerül egykori önmagától az, aki kipattant az ágyból és táncolni is tudott" - emlékezett vissza a színésznő lánya.
 

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában