Közélet

2010.04.02. 14:03

Czunyiné: A Fidesz kormányzása családokat teremtett

Bakonyszombathelyen tartotta a választások előtti utolsó fórumot Czunyiné dr. Bertalan Judit, a Fidesz-KDNP 3. számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje. Állítja: a Fidesz tisztességes megélhetést biztosítana a nyugdíjasoknak.

Karóczkai-Müllner Helga

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Czunyiné dr. Bertalan Judit dr. Udvardi Erzsébet vendégeként tartott fórumot Bakonyszombathelyen
[/caption]

Utolsó állomásához érkezett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a Fidesz-KDNP 3. számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje választási fóruma: csütörtök este a bakonyaljai település Közművelődés Házában beszélt a párt terveiről.

Dr. Udvardi Erzsébet vendégként, kisbériként és a kistérségben élőként vezette fel Czunyiné dr. Bertalan Juditot. Mint kihangsúlyozta: jó szívvel ajánlja a jelöltet.

Czunyiné rövid bemutatkozással kezdte. Isten, haza, család – tömören így foglalta össze a pártja és saját ars poeticáját, majd kiegészítette ezekkel a meghatározásokkal: munka, becsület és előrehaladás, amelyeket fukar kézzel mértek az utóbbi években.

– Egy plakátarcon túl egy hétköznapi nő vagyok két apró gyermekkel. Bakonyszombathelyre a férjem is elkísért, nehogy az a vád érjen, hogy karrierista nő vagyok. Nem papolok, eddig is dolgoztam, ezután is fogok. Évekig tanítottam a leendő tanítókat és szociális munkásokat, néhány éve a közigazgatásban dolgozom, így tudom, hogy mit kell máshogyan csinálni – tette hozzá még bemutatkozásképpen Czunyiné.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Czunyiné: A Fidesz kormányzása alatt családok születtek
[/caption]

Állítja: nehéz helyzet alakult ki az elmúlt nyolc évben, míg 1998 és 2002 között fejlődött az ország, nem volt gond a számlák kifizetése, a családalapítás, a fiatalok tudtak lakást vásárolni, több vele egyidős pár akkor alapított családot. A Fidesz olyan családtámogatási rendszert tervez, amiből a fiatalok újra bele mernek vágni a lakásvásárlásba.

Az adózásról is beszélt a jelölt, a jövedelmek ugyanis nem emelkedtek, sőt, az adó a fizetés ötvennégy százalékát viszi el. A nyugdíjasokkal kapcsolatban elmondta: többet ér ez a korosztály annál, hogy a nyugdíjuk a tavalyihoz képest tíz százalékkal kevesebbet érjen. A Fidesz a tisztességes megélhetéshez elegendő pénzt adna minden idősnek.

Fél év alatt egymillió munkanélküli, Czunyiné még friss adattal is tudott szolgálni: 11,4 százalék ma az állás nélküliek aránya az országban, akik így az önkormányzatokra támaszkodnak, az önkormányzatoknak pedig többet kell félretenniük segélyekre.

– A Fidesz munkahelyteremtési stratégiája nem arról szól, hogy naponta négyszáz munkahelyet teremtünk. Szeretnénk megteremteni a munkahelyteremtés lehetőségét főleg mezőgazdaságban, az önkormányzatoknál, a kereskedelemben, az építőiparban. Ilyen rendetlenség az adórendszerben még nem volt, amíg az adókörnyezet nem megfelelő, nem fejlődnek a kisvállalkozások. A Fidesz adócsökkentési programja egyébként javítja az adóbefizetési morált, hiszen kevesebbet könnyebben adunk többen. Nincsen magyar zöldség, magyar csirke? Valami elveszett, amit vissza kellene szerezni. Nem a multik ellen, velük kell dolgozni, hiszen munkahelyeket teremtettek, de meg kell velük állapodni, hogy magyar termékeket kínáljanak – tette hozzá Czunyiné.

Vadkerti Imre: változásra van szükség

A választási fórumot megelőzte a térségben már jól ismert gútai rockszínpad előadása. Szabó Márta, Rigó Jenő és a Társulat című műsor Koppányaként országosan is megismert Vadkerti Imre hazafias dalokat énekeltek.

– Számomra fontos az anyaország sorsa. Kiemelkedő változásra van szükség, amely változásnak már korábban be kellett volna következnie. Elfogultság nélkül állíthatom, hogy Bakonyszombathely a kedvenc falum, kedves barátomhoz, a fafaragó Nyilasi György Zoltánhoz havonta többször ellátogatok. Nem mellesleg pedig Gúta Kisbér testvérvárosa – indokolta lapunknak a fórumon való részvételét Vadkerti Imre.

– Számomra fontos az anyaország sorsa. Kiemelkedő változásra van szükség, amely változásnak már korábban be kellett volna következnie. Elfogultság nélkül állíthatom, hogy Bakonyszombathely a kedvenc falum, kedves barátomhoz, a fafaragó Nyilasi György Zoltánhoz havonta többször ellátogatok. Nem mellesleg pedig Gúta Kisbér testvérvárosa – indokolta lapunknak a fórumon való részvételét Vadkerti Imre. Czunyiné dr. Bertalan Judit dr. Udvardi Erzsébet vendégeként tartott fórumot Bakonyszombathelyen Czunyiné: A Fidesz kormányzása alatt családok születtek -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!