Kék hírek, bulvár

2016.10.22. 12:44

Önök kérdeztek és íme a válasz: így közlekedhetünk a kórháznál

A kemma.hu és a 24 Óra új kezdeményezésében az olvasók is beleszólhatnak abba, mi legyen az újság. A közelmúltban többek között arra voltak kiváncsiak, hogy Tatabányán, a Szent Borbála kórház mellett hol lehet szabályosan kerékpárral közlekedni a boltok, illetve a kórház oldalán egyaránt.

kemma.hu

A kérdésre a Tatabányai Rendőrkapitányság vezetője, dr. Forrai Zsolt ezredes válaszolt olvasóinknak. Először is, a vonatkozó szabályra hívta fel figyelmünket. Ahogy kiemelte, járdán a KRESZ szerint akkor lehet kétkerekűvel közlekedni lakott területen belül, ha az úttest arra alkalmatlan. A kórház közelében azonban nem ez a helyzet, hiszen a Dózsa György út kétszer két sávos, hibátlan burkolatú, párhuzamos közlekedésre teljes mértékben alkalmas. Épp emiatt itt kell és szabad biciklizni.

Az, aki ezt mégis a járdás teszi meg, szabálysértést követ el, ráadásul a dózsakerti oldalon az erős gyalogosforgalom miatt rendkívül balesetveszélyes is kerékpározni a járdán. Jó hír viszont, hogy a rendőrség információi szerint már engedélyezték a Madách Imre és az Erdész utakat összekötő kerékpárút kiépítését, amely gyors és biztonságos megoldást nyújt majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!