Közélet

2012.07.20. 14:56

Összefogtak a motorosok a beteg Csengéért

Csenge hat esztendős banai kislány, aki nyelőcsőhiánnyal született, így élete első évében kórházban ápolták.

H. D.

 Úgy tudjuk, a kis beteg nemrég esett túl a harmadik operációján, így az szondán táplálás helyett végre megtanulhat enni. A kislány édesanyja a győri kórházban dolgozik, itt értesültek a győri motorosok a szomorú esetről, a segítségnyújtáson pedig nem sokat gondolkodtak.

A jótékony adakozás céljával megalakult Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre Közhasznú Egyesület már nem először támogatott bajbajutottakat. 2003 óta több mint tízmillió forintot juttattak el azoknak, akiknek a legnagyobb szüksége volt segítségre.

A győrújbaráti motorostalálkozó jegybevételéből és szponzoraik támogatásával többek közt hozzájárultak már egy győri szívbeteg asszony gyógykezeléséhez, számos esetben pártfogoltak őssejtbeültetésre váró gyermekeket és árvízkárosultakat.

Csupán a becenevét eláruló egyesületi elnöktől, Kukoritól megtudtuk, hogy legutóbbi jelentős támogatásuk Csenge utókezelését könnyíti meg. Betegsége következtében a kislány hallása is sérült, szellemi lemaradását fejlesztésekkel igyekszik orvosolni az egyedülálló édesanya, Izabella.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!