Szombathelyi blama

10 órája

A Tatabánya csúnya vereséget szenvedett az AVUS-tól

Csak egy félidőn át pólóztak a vízművesek. Olyan, mintha nem lett volna a medencében a Tatabánya az AVUS elleni bajnoki mérkőzés második felében. Csak egy félidőn át pólóztak a vízművesek. Olyan, mintha nem lett volna a medencében a Tatabánya az AVUS elleni bajnoki mérkőzés második felében.

Petrik József

A Tatabányai Vízmű SE csalódást keltő, 15–8-as vereséget szenvedett Szombathelyen a férfi vízilabda OB I./B hatodik játéknapján. A Tatabánya döntetlennel fordult az AVUS elleni mérkőzés ominózus harmadik és negyedik negyedére.

Tatabányai Vízmű SE - Eszterházy SC OB1 B férfi vízilabda (16)
20240921 Tatabánya
Vízilabda OB I. B, férfi, 1. forduló
Tatabányai Vízmű SE – Eszterházy SC Eger vízilabda mérkőzés
Fotó: Flajsz Péter Gergő FP
24 Óra
Képen: Kiss Szabolcs edző, Podhánszky Zoltán edző
A Tatabánya férfi vízilabda-csapata óriási verésbe szaladt bele az AVUS elleni bajnoki találkozón
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A Tatabánya teljesen szétesett a második játékrészben

Az első félidőben, de különösen az első negyedben minden rendben volt. A jó erőkből álló vasiak nem nagyon tudtak fogást találni a vízműveseken. Aztán a harmadik és a negyedik felvonásban szinte minden megváltozott. 

A házigazdák azzal „stílussal” verték meg a vendégeket, amit addig a tatabányaiak játszottak. Szorosan és fegyelmezetten védekeztek, és ebből lefordulva vették be a TVSE kapuját. Eközben a tatabányaiak rossz döntéseket hoztak, rosszul lőttek vagy akkor lőttek, amikor passzolni kellett volna, és ezeket a hibákat könyörtelenül kihasználta a szombathelyi alakulat. Így nem véletlen, hogy az első, 6–6-os félidőre egy 9–2-es félidővel „válaszolt” az AVUS.

A Tatabányai VSE visszacsúszott a tizennégy csapatot felvonultató másodosztályú pontvadászat nyolcadik helyére.

Vízilabda OB I./B, férfi, 6. forduló

AVUS–Tatabányai Vízmű SE 15–8 (4–5, 2–1, 5–1, 4–1)

Szombathely, 100 néző, vezette: Besenyei R., Fodor R.

Tatabánya: Szabó II. – Gombos 1, Kovács P., Várnagy M. 1, Fekete B., Várnagy P. 1, Hargitai 3. Csere: Böszörményi 2, Vajda, Mercs, Galler, Komáromi. Edző: Kiss Szabolcs.

Kihasznált emberelőny: 5/4, illetve 8/2.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 1/0.

Kipontozódott: Spitzer (AVUS).

Kiss Szabolcs - a Tatabánya vezetőedzője: - Én szégyellem magam a mutatott játék és az eredmény miatt. Nekem egészen más a hitvallásom a vízipólóról.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!