Kosárlabda

3 órája

Mélyről visszakapszkodva győzött az MVM-OSE Lions

Első hazai mérkőzését vívta a szezonban az oroszlányi csapat. A második félidőben fordította a maga javára a mérkőzést az MVM-OSE Lions.

Kun Attila

A bajnokságot két vereséggel kezdő oroszlányiak ezúttal az egy győzelmet számláló zalaiakat fogadták. Mindkét csapat sok hibával kezdte az MVM-OSE Lions–Zalakerámia ZTE KK találkozót, csak amíg a Lions így is folytatta, addig a ZTE játékosai megtalálták a dobóformájukat és nyolc ponttal elhúztak. Az OSE-nál sok volt az eladott labda, a távoli dobások pedig egyáltalán nem mentek, az első nyolc triplakísérletét egyaránt elhibázta a házigazda. Ennek ellenére a negyed közepén sikerült fordítani, de a játékrész vége ismét a jól védekező zalaiaké volt.

MVM-OSE Lions–Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabda-mérkőzés
Stefan Kenics volt az MVM-OSE Lions egyik legjobbja
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A második negyedben folyamatosan futott az eredmény után a Lions, a negyed közepén sikerült is feljönnie négy pontra, de a 10 pont körüli különbség szinte végig megvolt a két együttes között.

A harmadik negyedben fordult a kocka, feljött az MVM-OSE Lions

A játék képe sokáig a harmadik negyedben sem változott. Az OSE csak továbbra is csak küszködött, eladott labdák és lépéshibák jellemezték a hazaiak játékát, így a jól játszó idegenlégiósai vezette ZTE tartotta előnyét. Aztán a negyed közepétől minden megváltozott: a Lions játékosai egyre jobban kezdtek dobni, a vendégcsapat pedig láthatóan elfáradt. A szurkolói által űzött-hajtott oroszlányi csapat elkezdte ledolgozni a hátrányát, és még a negyed vége előtt átvehette volna a vezetést, de ez akkor még nem jött össze.

A negyedikben viszont már igen, zsinórban 10 pontot szerezve ötpontos előnyt szerzett a Lions. A néhol öncélúan, egyébként jól és ponterősen játszó Burton volt a csapat vezére, a triplákra ráérző Kenics is remekül teljesített, míg védekezésben Ruják nyújtott emberfelettit. A ZTE dobóformája a meccs végére alaposan visszaesett, ekkor már szinte csak Garrett akcióiban bízhattak a vendégek. Hiába, ugyanis a Lions megőrizte előnyét és megszerezte első győzelmét a szezonban, megtartva ezzel 10. helyét a bajnokságban.  

Kosárlabda, NB I. A, férfi, 2. forduló

MVM-OSE Lions–Zalakerámia ZTE KK 83–78 (13–24, 23–23, 24–16, 23–15)

Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, 1118 néző, vezette: Praksch P. Á., Fodor A., Dr. Popgyákunik B.

Oroszlány: Burton 25, Ruják 2, Carter Jr. 13/3, Kenics 23/9, Dickerson 10. Csere: Csuti 4, Illés, Takács Zs. 6/3, Werner. Vezetőedző: Váradi Kornél.

Zalaegerszeg: Takács Martin 6, Garrett 26/9, Keller 2, Bigelow 13/3, Tóth 6. Csere: LeDay 8, Brown 9/6, Sitku, Takács Milán 8/6. Vezetőedző: Matthias Zollner.

Kipontozódott: Dickerson (40.).

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–10, 7. p.: 13–12, 12. p.: 16–29, 17. p.: 29–33, 20. p.: 36–47, 22. p.: 40–47, 25. p.: 44–57, 29. p.: 60–61, 32. p.: 63–68, 37. p.: 73–68, 39. p.: 77–70.

MESTERMÉRLEG

Váradi Kornél: – Gratulálok a csapatomnak, nagyon erős ellenfelet győztünk le. Rosszul kezdtünk, aztán megmutattuk a karakterünket. Sokszor akadozott a játékunk, de a végén mi tudtunk ritmust váltani, emellett a lepattanócsatát is megnyertük és így nagyon fontos győzelmet arattunk. Szükségünk volt a szurkolótáborunkra is, amely hatalmas energiát adott nekünk.

Matthias Zollner: – Gratulálok az OSE-nak és köszönöm a szurkolóinkak, hogy támogattak minket. A statisztika alapján nyilvánvaló, hogy mi történt. Tíz lepattanóval kevesebbet szedtünk és héttel kevesebb büntetőt végezhettünk el. Ellenfelünk agresszívebb volt, különösen a második félidőben, amikor összesen 31 pontot szereztünk. Ez nem elég, különösen, ha engedjük az ellenfelünket ilyen ritmusban támadni. Lehet védekezni, támadni, de nehéz nyerni mindkettő nélkül. Az OSE már a harmadik meccsét játszotta, nekünk ez még csak a második volt, talán ebből előnyük is származott, hiszen jobb ritmusban lehetnek.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában