Kosárlabda

2 órája

Sima győzelmet ért az MVM-OSE Lions számára a második félidei kiváló játék

Egymás után második győzelmét aratta az élvonalbeli férfibajnokságban az oroszlányi kosárlabda-csapat, ezúttal a Kecskemét volt az áldozat. Az MVM-OSE Lions a gyengébb első játékrész után a másodikban állva hagyta ellenfelét.

Kun Attila

Az előző mérkőzésén a ZTE ellen szezonbeli első bajnoki győzelmét arató oroszlányi csapat ismét hazai pályán játszott, ellenfele a nyeretlen Kecskemét volt. A vendégcsapat Wittmann kosaraival ötpontos előnyt szerzett az első percben, de Burton, Dickerson és Csuti találataival a negyed közepére fordított az MVM-OSE Lions. Egy hullámvölgyet követően Rakicsevics vezetésével egy pontra zárkózott a Kecskemét, de a játékrész vége ismét a házigazdáé volt. 

MVM-OSE Lions–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Ruják András (labdával) nagyszerű játékkal vezette győzelemre az MVM-OSE Lions csapatát
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A második negyedben már nyolc pont is volt a Lions előnye, de egy újabb hullámvölgy után ismét feljött egy pontra a vendégcsapat. Ebben az is szerepet játszott, hogy a játékvezetők sok, többször indokolatlannak tűnő faultot fújtak a hazai csapatra. Jelzésértékű volt, hogy a faultok aránya 11-5 volt a 13. percben, a büntetőke pedig az egész mérkőzésen 25-7 (!), mégpediga Kecskemét javára. 

A második félidőben megrázta magát az MVM-OSE Lions

Az addig alacsony színvonalú összecsapáson a vendégcsapat a harmadik negyed elejéig tartotta magát, 40-38 után aztán az Oroszlány más sebességi fokozatba kapcsolt, amivel a vendégek már nem tudtak lépést tartani. A Lions fokozatosan növelte előnyét, amely a zárónegyed előtt már 16 pont volt. 

A negyedik negyed aztán már igazi örömjátékot hozott: a kiválóan játszó, remekül irányító és látványos gólpasszokat adó Ruják vezetésével az OSE megduplázta a harmadik negyed végére összeszedett előnyét, miközben a triplamutatóját 50 százalékra (!) tornázta fel. A házigazdának ekkor már szinte minden sikerült támadásban, emellett a védekezésre sem lehetett panasz. A Lionsnál Ruják és szokás szerint jól teljesítő külföldiek mellett a fiatalok is kitettek magukért, miközben a magyar mag 46 pontot hozott össze.

Az MVM-OSE Lions ezzel a nagyszerű győzelemmel a hetedik helyre jött fel a bajnokságban.

Kosárlabda, NB I. A, alapszakasz, férfi, 4. forduló
MVM-OSE Lions–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 94-62 (20-14, 17-18, 23-12, 34-18)
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, 1014 néző, vezette: Cziffra Cs. Zs., Minár L. B., Kapusi G.
Oroszlány: Ruják 19/9, Burton 16, Carter Jr. 9/9, Csuti 15/9, Dickerson 23. Csere: Werner, Illés 9/9, Takács, Szabadfi, Árva-File 3/3, Czermann, Kristyák. Vezetőedző: Váradi Kornél.
Kecskemét: Sinik 2, Wittmann 9/3, Rakicsevics 16/3, Lee 14, Karahodzsics 6. Csere: Ivkovics M. 7/3, Schöll 2, Tóth B. 3/3, Körmendi, Kelenföldi, Dávid 3/3. Vezetőedző: Ivkovics Sztojan.
Az eredmény alakulása: 1. perc: 0-5, 5. p.: 12-6, 9. p.: 15-14, 13. p.: 25-17, 16. p.: 25-24, 20. p.: 37-28, 21. p.: 37-36, 26. p.: 52-38, 31. p.: 62-44, 35. p.: 75-52, 38. p.: 84-54.

Mestermérleg
Váradi Kornél: – Gratulálok a csapatomnak. Ezúttal egy légióssal kevesebb játszott nálunk, de az elvégzett munka meghozta az eredményét. Az első félidőben nem játszottunk jól, de a másodikban ritmust váltottunk, pontosítottuk a játékunkat, megfelelő volt a helyezkedésünk és a labda is jól ment. Jó volt a dobószázalékunk és kontrolláltuk a lepattanókat, ez volt a győzelem kulcsa. Ruják András igazi vezére volt a csapatnak, de a légiósok mellett a fiatalok is jó teljesítményt nyújtottak, különösen Csuti Kornél. További sok sikert kívánok a Kecskemétnek.
Ivkovics Sztojan: – Nagyjából 25-30 percig tartottuk magunkat, de míg nekünk a sok tiszta helyzet ellenére nagyon rossz volt a dobószázalékunk, addig az OSE zseniális dobóformát mutatott. Van hová fejlődnünk. Köszönöm a szurkolóknak a remek hangulatot, itt mindig öröm játszani.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!