Szlovák Kupa

2024.10.10. 11:21

Érvényesítette a papírformát a KFC Komárom

Esélyesnek megfelelően futballozott az észak-komáromi labdarúgó-csapat a Szlovák Kupában. A KFC Komárom 3–1-re győzött a harmadosztályú FTC Fülek otthonában.

Luter Márk

A szlovák bajnokságban (Niké Liga) három elszenvedett vereség után a Slovnaft Kupa (Szlovák Kupa) negyedik fordulójában végre magára talált az észak-komáromi együttes. A KFC Komárom 3–1-es sikert aratott alacsonyabb osztályú riválisa, az FTC Fil’akovo (Fülek) hazai pályáján.

A KFC Komárom esélyesnek megfelelően játszott Füleken
A KFC Komárom esélyesnek megfelelően játszott Füleken
Fotó: Vincze Boglárka / Forrás: KFC Komárno/Facebook

A KFC Komárom magabiztos sikerrel hagyta el a játékteret

A Tatabányai Bányász korábbi legendája, Vincze István „Pilu” sportigazgató csapata az első félidőben Šmehyl büntetőjével és Tóth Gábor találatával 43 percnyi játék után két gólos előnyre tett szert. A folytatásban is a vendégek domináltak, három perccel a második játékrész rajtja után Tóth duplázott az FTC Fülek ellen. 

A szépítésre egészen a 88. percig kellett várni, a találat Spiriak öngóljaként került be a jegyzőkönyvbe, kialakítva a 3–1-es végeredményt a szerda délutáni mérkőzésen, így a Komárom jutott be a sorozat negyedik fordulójába, a legjobb 32 közé.

A következő kanyarban ismét egy harmadik ligás ellenfél vár a észak-komáromiakra, Fortuna a besztercebányai Hamsik Academy csapatával hozta össze, ami azt jelenti, hogy a nyolcaddöntőbe jutásért ismét egy alacsonyabban rangsorolt rivális otthonába látogat a KFC Komárom.

Labdarúgás, Slovnaft Kupa, legjobb 64 között:

FTC Filakovo–KFC Komárom 1–3 (0–2)

Gólszerzők: Špiriak (88. - öngól), illetve Šmehyl (32. - 11-esből), Tóth (43., 48.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!