Kézilabda

2 órája

Dabason vár újabb kemény kihívás a Kék Tigrisekre

Folytatná a jó sorozatát a MOL Tatabánya KC. A magabiztos zágrábi Európa Liga győzelem után, ha kissé fáradtan is, ám jó kedvűen készülhetnek a Kék Tigrisek az újabb kihívásra.

Petrik József

A nemzetközi porondon elért sikert követően, a hétvégén a honi pontvadászatban vár újabb feladat Cristian Ugalde vezetőedző együttesére a Dabas ellen. A Kék Tigrisek a keddi Európa-liga siker után szombaton lépnek pályára a férfi kézilabda NB I.-es bajnokság hatodik fordulójában.

MOL Tatabánya KC - HCB Karvina kézilabda EHF European League (25)
20241008 Tatabánya
Kézilabda, EHF Európa Liga, férfi
MOL Tatabánya KC - HCB Karvina (cseh) kézilabda mérkőzés
Fotó: Flajsz Péter Gergő FP
24 Óra
Képen: Bartucz László #16
A Kék Tigrisek Bartucz Lászlóval a kapuban Dabason is győznének
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A Kék Tigrisek nem számítanak könnyű meccsre

A Pest vármegyei gárda eddig csak a Magyar Kupában okozott kellemetlenséget a Tatabányának, és Sibalin Jakab edző most is abban bízik, hogy a bajnoki mérkőzést „meg tudja oldani” az Ugalde-legénység.

– Nem tartozik a kellemes ellenfelek sorába a Dabas – emelte ki Sibalin edző. – Különösen igaz ez, ha hazai pályán játszanak, mert az otthonukban már sok csapatnak okoztak fejtörést. A kupában például, már-már a mumusainknak számítanak. Viszont, ha idegenben vívják a meccsüket már jóval sebezhetőbbek, igaz, most mi megyünk hozzájuk vendégségbe. Mi tagadás, a gárda folytatni szeretné a sikeres sorozatát, és mindenképpen nyerni szeretnénk a pályájukon.

A szakember azt is elárulta, hogy a dabasiaknak meglehetőse széles a taktikai repertoárja, és esetükben egy összeszokott alakulatról beszélhetünk. Ez különösen a belső embereikről mondható el.

–  Ám miután még nyeretlen a riválisunk, rajtuk is meglehetősen nagy lesz a nyomás – hangsúlyozta Sibalin Jakab. – Úgy gondolom, nekünk az a fő feladatunk, az elsődleges célunk, hogy ne ellenünk akarják megkezdeni a tabellán a felzárkózást. Ennek érdekében mindent elkövetünk. Kisebb sérülések akadnak a Tigrisek háza táján, például Havran combhajlító izma meghúzódott, de egyébként a társaság rendben van. Sőt, francia szélsőnk, Damatrin is végre felépült, és – az orvosok jóváhagyásával - játékra kész.

Kézilabda NB I., férfi, 6. forduló

Dabas KC – Mol Tatabánya KC

OBO Aréna, Dabas, szombat: 19 óra. Vezeti: Kiu G., Kiu T.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!