Egy pont otthon

10 órája

A Kék Tigrisek döntetlent játszottak a Balatonfüred ellen

Időntúli hétméteressel a sírból mentett pontot a Mol Tatabánya a férfi kézilabda NB I. szombati mérkőzésén. A Kék Tigrisek és az ellenfél sem elégedett az egy ponttal.

Petrik József

A Balatonfüred elleni meccs előtt a hazai pálya előnyeit élvező Kék Tigriseknél senki sem számított fáklyásmenetre. Igaz arra sem, hogy a végén a sírból kell visszahozni az egyik pontot.

A Kék Tigrisek remizett hazai pályán
A Kék Tigrisek remizett hazai pályán
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A Kék Tigrisek sokáig vezettek

Fej-fej mellett haladt a két együttes egészen az első játékrész derekáig. Ezután sem változott a játék képe, percenként alakult át a vezető csapat kiléte, állandó hullámzásba volt a mérkőzés. Ennek dacára a legtöbb izgalmat az elhibázott helyzetek, az eladott labdák okozták mindkét oldalon. Bár ebben, mintha a Kék Tigrisek jártak volna inkább az élen.

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott, annyi különbséggel, hogy már végig a Tatabánya vezetett és irányította a játékot. Ez a hazai dominanciája kitartott a hajráig, ám a végén, a kritikus helyzetekből ismét a Balaton-partiak jöttek ki jobban. Amíg a házigazdák ziccereket rontottak és kapufákat lőttek, addig a vendégek eredményesek maradtak. Így, néhány perccel a meccs lefújása előtt a fürediek át is vették a vezetést, és kis híján sikerült kicsikarniuk a bravúrgyőzelmet. Ebben a tatabányaiak sikeresen végrehajtott időntúli büntetője akadályozta meg őket.

Kézilabda NB I., férfi, 7. forduló

MOL Tatabánya KC – Balatonfüredi KSE 26-26 (14-12)

Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, 2000 néző, vezette: Bócz L., Wiedemann V.

Tatabánya: Székely M. 1 – Rodríguez 3, Maras 5, Havran, Topic 3, Dissinger, Krakovszki 3 (2). Csere: Bartucz (kapus), N’Tanzi 3, Enomoto, Przytula 2, Plaza 2, Lemos 3, Damatrin 1 (1). Edző: Cristian Ugalde.

Az eredmény alakulása: 4.p.: 3-1, 5.p.: 3-5, 10.p.: 6-5, 15.p.: 9-6, 21.p.: 11-9, 25.p.: 13-12, 33.p.: 15-12, 39.p.: 17-16, 49.p.: 21-21, 56.p.: 22-24.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 5/3, illetve 5/4.

Cristian Ugalde - a Tatabánya vezetőedzője: - Kőkemény idényünk van. Ez a mostani eredmény nem igazán jó a számunkra. De sokat hibáztunk, sok volt a rontott lövés, illetve hat-hét méterről ziccereket hagytunk ki. Érthetetlen módon.

Kis Ákos - a Balatonfüred vezetőedzője: - A meccs előtt nagyon örültünk volna az egy pontnak, de miután az elképzeléseinket, amit el akartunk érni, azt nem tudtuk megvalósítani már nem olyan kedvező a kép. Úgy fogalmaznék, hogy ez egy sétálós kézilabda volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!