Labdarúgás

4 órája

A válságban lévő Opus Tigáz Tatabánya számára kötelező a győzelem

Az elmúlt hetek sikertelen szereplése után válságértekezletet tartottak Tatabányán. A sereghajtó Opus Tigáz Tatabánya számára nincs más út: nyerni kell a Mezőkövesd ellen.

Kun Attila

A válogatott szünet miatt két hét után folytatódnak a másod­osztályú bajnokság küzdelmei. Ez a két hét azonban a legkevésbé sem telt unalmasan a tatabányai klub háza táján, hiszen a zsinórban öt vereségnél járó és a tabella utolsó helyére visszacsúszó csapatnál válságértekezletet tartottak. A tulajdonosi kör ezen ultimátumot adott a szakmai vezetésnek: a következő hat fordulóban a csapatnak legalább kilenc bajnoki pontot kell szereznie, ellenkező esetben kénytelenek lesznek drasztikus változásokat eszközölni, elsősorban a szakmai stábban, de a játékosállományban is. Akkor is hasonló szankció történik, amennyiben az Opus Tigáz Tatabánya folytatja a mélyrepülést és a következő két bajnokiján vereséget szenved. 

Opus Tigáz Tatabánya labdarúgás
Az Opus Tigáz Tatabánya (kékben) számára roppant fontos mérkőzés következik
Fotó: Hagymási Bence/24 Óra / Forrás:  24 Óra

A Kecskemét elleni játékra alapozhat az Opus Tigáz Tatabánya

Ezúttal az előző szezonban még az élvonalban szereplő Mezőkövesd lesz az ellenfél, amely ugyan csak a 11. helyen áll, az előző három mérkőzésén azonban hét pontot gyűjtött. 

– A Mezőkövesd stabil csapat, amely az utóbbi hetekben egyre jobb formát mutat. Pozitívan készülünk a meccsre, hiszen egyrészt az elmúlt hetekben tapasztalt pechszériánknak egyszer meg kell szakadnia, másrészt sérülések és eltiltások nélkül, teljes kerettel várjuk a mérkőzést. Zaklatott napokon vagyunk túl, de az élvonalbeli Kecskemét elleni edzőmérkőzésen aratott 2-0-s győzelem és az összeszedett játék jó kiindulási alap lehet a hétvégi mérkőzésre. A célunk természetesen a három pont begyűjtése – nyilatkozta Gyürki Gergely, az Opus Tigáz Tatabánya vezetőedzője. 

Labdarúgás, NB II., 10. forduló 

Opus Tigáz Tatabánya–Mezőkövesd Zsóry FC 

Tatabánya, Grosics-stadion, vasárnap, 17 óra. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!