Opus Tigáz Tatabánya

3 órája

Visszatérne a győzelem útjára a Tatabánya

Az Ajkát fogadja Gyürki Gergely együttese

Kun Attila

A Tatabánya (kékben) elmozdulna a kiesőzónából

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Labdarúgás, NB II., 8. forduló 

Opus Tigáz Tatabánya–FC Ajka 

Tatabánya, Grosics-stadion, vasárnap, 16 óra. 

Az előző fordulóban Kozármislenyben 3-2-es vereséget szenvedő és zsinórban elszenvedett harmadik vereségével a 15., utolsó előtti (immár kieső) helyre visszacsúszó Tatabánya a 11. helyen álló, az előző fordulóban a Budafokkal hazai pályán 2-2-t játszó Ajkát fogadja. Bár a helyezéseket tekintve inkább a vendégcsapat tűnik a mérkőzés esélyesének, de a két együttes között mindössze két pont a különbség a tabellán, így a „Bányász” számára egyáltalán nem tűnik lehetetlen feladatnak a három pont begyűjtése. 

– Az Ajka fizikális csapat, amely elsősorban rögzített szituációk után eredményes. Ezeket a játékhelyzeteket mi is kedveljük, így ezek értékesítése döntő lehet a végeredmény szempontjából. Ellenfelünk nem riad vissza a párharcoktól, emellett gyakran alkalmazza a hosszú labdákból indított támadásokat, természetesen ezekre is figyelnünk kell. Az Ajka talán úgy gondolhatja, hogy egy újonc ellen kötelező lehet a három pont megszerzése, mi viszont szeretnénk kilábalni a hullámvölgyből, amire a minket mindössze két ponttal megelőző riválisunkkal szemben lehet esélyünk. Összességében nagy e­lánt és küzdelmet várok a mérkőzéstől – nyilatkozta lapunknak Gyürki Gergely, a Tatabánya vezetőedzője, akitől azt is megtudtuk, hogy vannak beteg és sérült játékosaik, akiknek a pályára lépése még kérdéses vasárnap. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában