Irány az Eb

2 órája

Tatabánya a magyar női kézilabda-válogatott főhadiszállása

Szombaton a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban lép pályára a magyar női kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir csapata Románia ellen játszik felkészülési mérkőzést a november 28-án kezdődő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt. Tatabánya ismét fontos szerepet kap.

Luter Márk

Napra pontosan két hónappal a magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság előtt ismét pályára lép a párizsi olimpián hatodik helyezett magyar női kézilabda-válogatott. Tatabánya legutóbb február 28-án, Svájc ellen adott otthont a magyar női kézilabda-válogatott mérkőzésének.

A magyar női kézilabda-válogatott február után ismét Tatabányán lép pályára
Tatabánya biztos otthona a magyar női kézilabda-válogatott felkészülésének
Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség/Facebook

Tatabánya a válogatott felkészülésének fontos állomása

A nézők előtt lejátszott mérkőzésre szeptember 28-án, szombaton délután 17 óra 30-kor kerül sor a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. Jegyek még kaphatók.

Az MVM Dome tavaly márciusi kiválásával Budapest helyett Debrecen ad otthont a nemzeti csapat csoportmérkőzéseinek és középdöntős csoportjának a november 28-án kezdődő Eb-n. 

Ausztriában az elődöntőnek és a helyosztóknak is otthont adó bécsi Wiener Stadthalle és az innsbrucki Olympiahalle, míg Svájcban a bázeli St. Jakobshalle lesz a házigazda a december 15-ig tartó viadalon.

Változott a kispad összetétele

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerződése december végén járt volna le, amelyet a hazai szövetség a 2028-as Los Angeles-i olimpia végéig meghosszabbított.

A kapitány segítője a DVSC vezetőedzője Szilágyi Zoltán lesz, míg a korábbi másodedző, Pigniczki Krisztina a női serdülő válogatott szövetségi vezetőedzőjeként folytatja.

A románok ellen készülő keret szinte teljesen megegyezik a párizsi csapat névsorával, néhány kivételtől eltekintve.

Három párizsi olimpikon nem fog játszani

A 22 éves Albek Anna sérülés miatt kikerült a keretből. A Mosonmagyaróvár kiváló jobbátlövője újfent az Achilles-ínával bajlódik, az MRI-vizsgálat alapján pedig az orvosok arra jutottak, hogy két-három hét pihenésre van szüksége.

A keresztszalag-szakadásból felépülő, de a párizsi olimpiáról lemaradó Szöllősi-Zácsik Szandra és Debreczeni-Klivinyi Kinga ezúttal nem került be Golovin keretébe. A szövetségi kapitány hozzátette, velük is számol a november végén kezdődő részben hazai rendezésű kontinenstornán.

A magyar női kézilabda-válogatott felkészülési kerete:

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Metz Handball, francia)

Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Faluvégi Dorottya (HB Ludwigsburg, német)

Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)

Irányítók: Vámos Petra (Metz Handball), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: Füzi-Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler), Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pásztor Noémi (CSM Bucuresti, román)

Balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer HC, német), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita, román), Juhász Gréta (Vác)

Balszélsők: Szöllősi-Schatzl Nadine (Moyra-Budaörs), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában