Karate

2024.09.04. 12:45

Európa-bajnokságot rendeztek Tatán

Nívós eseménynek adott otthont vármegyénk települése. Tata városában rendezték a World Shotokan Federation által szervezett Eb-t.

Kemma.hu

A nyáról őszbe átnyúlóan, Augusztus 30. és szeptember 1. között rendezték Tata városában karate Európa-bajnokságot, melyet a World Shotokan Federation szervezett. Ennek az eseménynek a lebonyolításában a Shotokan Kölyöksárkány SE is sokat hozzátett, tagjai közül több, mint 150  segítő vállalt szerepet. Az egyesület elnöksége (Kerekes Balázs, Deák-Takács Róza és Nágel Balázs) előkészítette a szervezést, Molnár Tamás, az Ijka elnöken egyben  a rendezvény fő szervezője pedig elvállalta a diplomáciai teendőket. 

Mindent beleadtak a versenyzők Tata városában
Forrás: Tata város/Facebook

Az arénában hat tatamin versenyeztek az indulók, a  Shotokan Kölyöksárkány SE versenyzők közül pedig többen is dobogóra álltak, Lethenyey Vincent az első nap második helyet ért el Kumitében. A második nap még eredményesebben telt számukra, ugyanis Sebestyén Ákos aranyérmet szerzett, Kolok Luca és Lethenyey Viktor pedig a dobogó alsó fokára állhattak fel. A harmadik napon újfent születtek érmek, Márkus Marcell és Deák-Takács Róza a bronzig jutott szép teljesítményével. 

A World Shotokan Federation elnöke, Antonio Popescu elégedett volt az esemény szervezésével, illetve megköszönte a Magyar Szövetség és a város támogatását. Michl József, Tata polgármestere hangsúlyozta, hogy a település egy sportos város, mely szívesen ad helyet hazai és nemzetközi sportrendezvényeknek is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában