Nemzetek Ligája

2024.09.11. 11:32

Szoboszlai: büszke vagyok a csapatra

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott kedd este gól nélküli döntetlent játszott Bosznia-Hercegovina ellen a Puskás Arénában. Szoboszlai Dominik csapatkapitány vezetésével kozmetikázta a csapat a szombati idegenbeli, Németország elleni 0–5-s zakót.

Kemma.hu

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya azt mondta, büszke az együttesre és a társaira, mert olyan választ tudtak adni a németektől szombaton este elszenvedett 5–0-s vereségre, amire ő maga is számított.

SZOBOSZLAI Dominik
Labdarúgó Nemzetek Ligája - Magyarország - Bosznia-Hercegovina
Szoboszlai Dominik kihagyott szabadrúgása azóta is idegesíti
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A csapatkapitány értékelt a döntetlen után

A Liverpool 23 éves középpályása a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulós mérkőzése, a Bosznia-Hercegovinával a Puskás Arénában játszott keddi 0-0 után úgy fogalmazott, a csapat elindult a jó irányba, amit folytatni szeretne. 

 Természetesen mindenki jobban örült volna a három pontnak, de szerintem nem megszokott, hogy a válogatott egy olyan vereség után, mint amilyen a németországi volt, ennyire motiváltan és ilyen küzdőszellemmel játszik jelentette ki.

Szoboszlai kiemelte, nemcsak az ő szabadrúgásból elért kapufája, hanem az összes kimaradt helyzet „idegesíti”, ugyanakkor azt pozitívan kell értékelni, hogy a bosnyákok ellen ilyen sok lehetőséget tudtak kidolgozni.

Szoboszlai Dominik hálás a kilátogató drukkereknek

– Minden szurkolónak köszönjük, aki eljött a stadionba, mert az ilyen nehéz időszakokban van rájuk igazán szükségünk – fogalmazott, egyúttal azt is elárulta, hogy a mérkőzésen mindent pontosan úgy sikerült megvalósítaniuk, ahogyan azt a kezdő sípszó előtt, illetve a félidőben megbeszélték és eltervezték az öltözőben.

Szoboszlai dicsérte a meccset végigjátszó, mindössze másodszor válogatott Nikitscher Tamást, akinek szombaton - mint mondta - nem volt könnyű dolga a németek ellen beszállni az első válogatottsága alkalmával.

– Le a kalappal előtte, mert ma szerintem olyan teljesítményt nyújtott, amire senki nem számított – jelentette ki Szoboszlai a kecskeméti futballistáról. 

Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, hogy mindent megtettek és felemelt fejjel távozhat a csapat a stadionból, de természetesen egy kicsit csalódottak az eredmény miatt.

A mieink két kör után egy ponttal a 3. csoport utolsó, negyedik helyén állnak a Nemzetek Ligája A-divíziójában.

A magyar válogatott a Nemzetek Ligája sorozaton belül legközelebb október 11-én Hollandiát fogadja, három nappal később pedig Boszniában vendégeskedik.

Szoboszlai Komárom-Esztergom vármegyében

Kevesen tudják, hogy Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt 1997 és 2000 között három szezon erejéig a Lombard FC Tatabánya csapatát erősítette középpályásként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában