Utánpótlássport

2024.09.06. 07:00

Minősítő súlyemelő versenyt rendeztek Tatán

Gyerekkorú sportolók emelgették a súlyokat az elmúlt hétvégén. A hazai rendezésű viadalon négy vármegyei súlyemelő vett részt.

Petrik József

SÚLYEMELÉS A Tata Baranyai SE szervezésében területi minősítő versenyt rendeztek. A viadal szinte családias hangulatban zajlott, kiváló körülmények között. Az Oroszlányi SZE súlyemelő szakosztály négy fiatal versenyzővel vett részt a rangos sporteseményen, egy héttel az úgynevezett Tini-bajnokság előtt.

Oroszlányi súlyemelők
Fiatal oroszlányi súlyemelők remekeltek a tatai versenyen
Fotó: Hartmann István

Az oroszlányi súlyemelő tinik kimagaslóan szerepeltek

A versenyen mind a négy oroszlányi sportoló igazolta, hogy kiválóan felkészültek. Mindegyik emelő megjavította az eddigi legjobb teljesítményét.

A tini korosztályban, a 9 éves 36 kg-os súlycsoportban induló Vadász Krisztina mind a hat fogását sikerrel hajtotta végre, 20 kg-ot szakított és 26 kg-ot lökött.

A leány korcsoportban a 10 éves Vadász Alexandra 23 kg-ot szakított és 30 kg-ot lökött ezzel az eredménnyel a 15 éveseknek előírt(!) harmadosztályú szintet is teljesítette. Ugyanebben a korosztályban, a 11 éves 40 kg-ban versenyző Kelemen Vivien 18 kg-ot szakított és 25 kg-ot lökött.

A fiúknál 11 éves Németh Rudolf (81 kg) 43 kg-ot szakított és 56 kg-ot lökött. A teljesítményük alapján mind a négyen elhozták az első helyet a kor- és súlycsoportjukban.

Bagócs János edző tanítványai ismét kitettek magukért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában