Kosárlabda

2024.09.08. 07:30

Izgalmas döntőt rendeztek Oroszlányban

Kemma.hu

Szeptember 7-én, 18 órakor rendezték Oroszlányon, a Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok a Bányász Kupa felnőtt döntőjét, melyen az MVM-OSE Lions csapata is érdekelt volt,ahol az Alba Fehérvár ellen mérkőztek meg. Az első negyedet mindkét együttes jól kezdte, agresszív kosárlabdát láthattak a szurkolók. A csapatok kissé kiszámíthatatlan stílusban játszottak, ugyanis a triplázások mellett a palánk alatt is több kísérletet tettek. A vendégek igen sűrűn próbálkoztak a vonalon túlról, a gyors labdaadogatások után lehetetlenebbnek tűnő helyzetekből is elhajították a játékszert. Az OSE a hasonló szituációkban nagyrészt akkor próbálkozott, amikor jó esély kínálkozott a befejezésre (tárva-nyitva állt a labdát birtokló játékos, vagy az adott kosarsa legjobb szögéből próbálkoztak.) Az Lions tranzíciós kosarakban is kiemelkedően teljesített.

Nem volt messze a győzelemtől az OSE csapata
Fotó: Hoffartne Kati / Forrás: Oroszlányi Sport Egylet Hivatalos oldala/Facebook

A második negyed kissé feszülten alakult, több szabálytolonkodás is történt (mindkét csapat részéről), a hazai drukkerek pedig nem rejtették véka alá az érzésüket, amikor a Fehérvár lépte túl a megengedett határt. Az Alba továbbra is erős volt a triplázásokban és a betöréseik is jól működtek, utóbbiak hatékonysága azonban többször felemásan alakult: voltak szép megmozdulásaik és sikeres kosaraik, azonban nem egyszer le tudta szedni a lepattanót az oroszlánok csapata. A mérkőzés üteme ebben a szakaszban hasonlóan alakult mint az elsőben, 53-51-es oroszlányi előnnyel zárult le az első felvonás.

A második félidő két eladott labdával indult a hazaiak részéről, kis idővel azonban összeszedték magukat. A Fehérvár továbbra is kitartott a nagyon sűrű időnként eldobott hármasok mellett, a periódus nagy részében viszont nem voltak velük pontosak. A percek szorosan teltek, egyik együttes sem tudott meglógni a másiktól. Az Oroszlány csapatának egyik gyenge pontja a viszonylag sok elkövetett lépéshiba, amik már korábban is felütötték a fejét. A meccs harmadik szakasza 71-69-re végződött. Érdekesség, hogy a második- és a harmadik periódusban mindkét együttes ugyanannyi pontot szerzett.

Nagy izgalmak a végén

A meccs ritmusán érezni lehetett, hogy szoros végjátékkal zárul majd a találkozó. Az utolsó percek nagy izgalmakat hoztak, mindkét csapat kőkemény védelemmel teljesített, a támadók pedig nem adták fel (egyik csapatnál sem), agresszívan oldották meg a helyzeteket. A kiegyenlített erőviszonyok megmaradtak a negyed elején, már csak azért is, mert egy elrontott dobás után a másik fél szintén hibázott, ezért egyik csapat sem tett szert nagy előnyre. Az Alba azonban az utolsó másfél percre öt pontos előnyre tett szert az idő múlásával. Ekkor még esélyesként teljesített a Lions, kezdték ledolgozni a hátrányukat, így fél perccel a vége előtt már csak három ponttal vezetett a Fejér vármegyei csapat. A végén, 88-91-es állásnál egy elszalasztott tripla miatt már nem tudta átvenni a vezetést (vagy kiegyenlíteni) az OSE, így az Alba Fehérvár nyerte a döntőt, az oroszlányiak pedig ezüstéremmel zártak.

Kosárlabda, Bányász Kupa, döntő.

MVM-OSE Lions - ALBA Fehérvár 88-93 (31-29, 22-22, 18-18, 17-24)

Oroszlány,  Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában