Megyefoci

2024.09.16. 14:51

Megye I.: két csapat 11 ponttal a tabella élén

A rossz időjárási körülmények miatt csonka fordulót rendeztek a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Az éllovas Tata döntetlent játszott a Zsámbék elleni villanyfényes rangadón, míg a Sárisáp kiütéses győzelmével immár azonos pontszámmal áll a tataiakkal a megye I.-es a tabella élén.

Luter Márk

Csupán négy mérkőzést tudtak megtartani az elmúlt hétvégén a Komárom-Esztergom vármegyei élvonalibeli bajnokságban. A kedvezőtlen időjárási feltételek miatt Kecskéden és Almásfüzitőn sem tudott útjára indulni a labda. Nem bírtak egymással a felek, hiszen három döntetlen eredmény is született. Öt forduló után a Tata és a Sárisáp holtversenyben vezeti a megye I.-es pontvadászatot.

Látványos jelenetekben nem volt hiány a villanyfényes derbin
Látványos jelenetekben nem volt hiány a megye I.-es villanyfényes derbin
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Egyre kiélezettebb a küzdelem a megye I.-ben

Az első osztályú megyefoci csonka játéknapján 18 gólt termeltek a csapatok, egyedül a Lábatlan nem tudott betalálni az ellenfél kapujába.

A legboldogabb a Sárisáp lehet, miután 6–0 arányban kiütötte a sérülések miatt egyelőre még csonka kerettel szűkölködő Lábatlant, fölényes győzelmével pedig pontszámban utolérte az éllovas Tatát.

Ha már Tata, az éllovas szombat este villanyfényes rangadón fogadta a negyedik Zsámbékot. A hazaiak az első félidő derekán Hadobás Zétény és Márton Tibor révén hiába jutottak gyorsan két gólos előnyhöz, a második játékrészben a vendégek kőkeményen küzdöttek, olyannyira, hogy Szűcs Gergő és Peinlich Szilárd találatával alig több, mint tíz perc alatt kiegyenlítettek, ezzel kialakítva az 2–2-es végeredményt.

Két mérkőzést is elhalasztottak

A Kecskéd-Vértesszőlős és az Almásfüzitő-Nyergesújfalu mérkőzést az óriás mennyiségű csapadék és a pálya alkalmatlansága miatt vasárnap nem tudták lejátszani. Az elmaradt találkozókat várhatóan az őszi szezon végén, november végén pótolják majd.

Labdarúgás, Területi I., 5. forduló

Koppánymonostori SE - DG Tát SE 1-1 (1-0)
Koppánymonostor, Berecz Dezső Sporttelep, vezette: Farkas B. (Gabala Zs., Kis B.)

Koppánymonostor: Vicena - Horváth, Szőke (Pulai 75.), Valkó, Vincze (Kalla 68.), Bilkó (Schiller 62.), Sinkó (Egyed 60.), Dávid, Valkó, Bán, Tímár
Tát: Koller - Kósa (Bokros 86.), Farkas, Dékány, Jámbor, Kiss, Jónás, Tillmann, Szalai, Böhm, Chrompota
Gólszerzők: Szőke (26.), illetve Tillmann (57.)

Vigh László (Koppánymonostor vezetőedző): – Az eső, a szél, a hideg és emiatt kialakult mély talaj miatt semmiféleképpen nem voltak ideális az időjárási körülmények. Végig mi domináltunk, nálunk volt a labda, irányítottuk a játékot. Ennek ellenére sajnos nagyon kevés helyzetet tudtunk kialakítani. Az ellenfél egyetlenegyszer jutott el a kapunkig, amit gólra is váltott. Természetesen az eredmény miatt csalódott vagyok. Csütörtök óta szerettük volna a műfüves pályán megrendezni a mérkőzésünket, az ellenféllel próbáltam ezügyben folyamatosan egyeztetni. Nagyon sajnálom, hogy nem voltak benne partnerek, úgyhogy jó pár hétre a pályánkat is tönkretettük.

Szabó Attila (Tát vezetőedző): – Foghíjas kerettel tudtunk elutazni Koppánymonostorra, így a játékunkban túl sok minőség nem volt, viszont küzdeni akarásból és alázatból jelesre vizsgázott a csapatom. Nem mellesleg a taktikai dolgokat, főleg védekezésben nagyon szépen megvalósították a fiúk. Büszke vagyok rájuk. Nekünk ez az egy pont Koppánymonostoron annyit ér, mintha nyertünk volna, tudván a két csapat körülményeit és lehetőségeit.

Tatai AC - Ikoba Beton Zsámbék 2-2 (2-0)
Tata, Tatai AC Új úti Sporttelep, vezette: Büki G. (Faragó Gy., Sirokmán A.)

Tata: Szabó - Simonka, Korcsok (Unger 76.), Zuggó (Bogár 88.), Márton (Tóth 63.), Mészáros (Hajas 63.), Sternberger, Víg, Hadobás, Marticsek, Mártonfi (Németh 76.)
Zsámbék: Tugyi - Kerezsi (Somogyi 67.), Bíró R., Nyúl (Peinlich 46.), Áprily, Orosházi, Barlangi, Biró Á. (Sugár 59.), Magyar, Szűcs, (Kósa 93.), Veréb 
Gólszerzők: Hadobás (13.), Márton (18.); illetve Szűcs (51.), Peinlich (62.)

Schőn László (Tata vezetőedző): – Az első félidőben nagyszerűen futballozott a csapatom, szerintem osztálykülönbség volt a két együttes között. Sajnos már sokadszorra történt meg az, hogy helyzeteink alapján már az első félidőben lezárhattuk. Nem tudhattuk, hogy a Zsámbék a szünetben változtatni fog a játékán, érthetetlen módon nem tartottuk be a megbeszélt taktikai dolgokat, ennek következményeként a Zsámbék gyorsan visszajött a meccsbe, így alakult ki a 2-2. Szerintem teljesen reális az eredmény hiszen az első játékrészben mi domináltunk, a folytatásban pedig feljavult az ellenfél játéka, úgyhogy igazságos döntetlen született. 

Bodó László (Zsámbék vezetőedző): – Két teljesen más félidőt láthattunk. Az elsőben a jól futballozó hazaiak eldönthették volna a mérkőzés kimenetelét. A másodikban a szépítő gólunk után elkezdtük nyerni a párharcokat, mind elől, mind hátul, továbbá nagyon feljavult a játékunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki és még a győzelem is benne lett a játékunkban, de az első játékrészben nyújtott teljesítményünk miatt nem érdemeltük meg.

Vértessomló - Bábolnai SE 3-3 (1-1)
Vértessomló, Vértessomló KSK, vezette: Mihályi M. (Lovas G., Uracs R.)

Vértessomló: Nagy P. - Tóth, Erdei (Greskó 62.), Koller, Pető, Batin, Szepesi (Kacz 73.), Vida (Petőcz 86.), Kovács, Dobbelaere, Nagy R. 
Bábolna: Szabó - Soós, Proceller M., Proceller K. (Füredi-Ollé 86.), Karvaj, Maruzs (Fekete 84.), Németh, Lakatos, Hollósi, Nyári (Rabi 94.), Lanzendorfen
Gólszerzők: Batin (27.), Nagy R. (84., 93.); illetve Maruzs (1., 79.), Proceller K. (59.)

Nagy Géza (Vértessomló vezetőedző): – Rémálomszerűen kezdtük a mérkőzést, az ellenfél 40 méterről már a 40. másodpercben betalált, úgy, hogy a kapusunk hátrált és megcsúszott a füvön. Majd a negyedik percben büntetőt hibáztunk. Ennek ellenére hamar talpra álltunk és átvettük a mérkőzés irányítását. Nagyon sok lehetőségünk volt, melyek közül az első félidőben egyet sikerült gólra váltanunk. A második játékrészben a hibáinkat kihasználva gyors kontrákból támadást vezetve két gólos előnyhöz jutott a Bábolna. Csapatom hozzáállását és tartását mi sem bizonyítja jobban, hogy innen is sikerült felállnunk, a végén egy kis szerencsével pedig akár még nyerhettünk is volna.

Józsa Péter (Bábolna vezetőedző): – Két teljesen ellentétes félidőt produkált a csapat.  Figyelmetlenségi hibáinknak köszönhetően kiengedtük a három pontot a kezünkből. Két gólos vezetésnél megvolt a lehetőségünk, annak ellenére, hogy a hazaiak elég agresszív, jó focit játszott. Úgy gondolom, hogy támadásban a három lőtt gól ellenére sem játszottunk jól.

 

Sárisápi BSE - Lábatlani ESE 6-0 (3-0)
Sárisáp, Sárisápi Bányász Sport Egyesület, vezette: Mihályi M. (Lovas G., Uracs R.)

Sárisáp: Nagy P. - Tóth, Erdei (Greskó 62.), Koller, Pető, Batin, Szepesi (Kacz 73.), Vida (Petőcz 86.), Kovács, Dobbelaere, Nagy R. 
Lábatlan: Szabó - Soós, Proceller M., Proceller K. (Füredi-Ollé 86.), Karvaj, Maruzs (Fekete 84.), Németh, Lakatos, Hollósi, Nyári (Rabi 94.), Lanzendorfen
Gólszerzők: Jurásek (23., 37.), Sándor (33.), Hegedűs (72.), Berkó (87.), Janusz (88.)
Kiállítva: Budaházi (58.), Gimesi (72.)

Fenyvesi László (Sárisáp vezetőedző): – A pályatakarításban és a mérkőzésen is igazi csapatként funkcionáltunk, ami ezt a különbségű győzelmet eredményezte. Le a kalappal a játékosok hozzáállása előtt és sok sikert kívánok a Lábatlani ESE-nek a bajnokságban.

Gimesi Máté (Lábatlan vezetőedző): – Igazából ugyanazt tudom elmondani, mint pár héttel ezelőtt. A jobb erőkből álló Sárisáp csapata teljesen megérdemelten nyert. Nagyon sok hiányzónk lesz még az elkövetkezendő néhány hétben, számunkra utána fog elkezdődni a bajnokság.

Wati Kecskéd KSK - Vértesszőlősi SE - elhalasztva

Almásfüzitői SC - Nyergesújfalu SE - elhalasztva

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában