Megyefoci

2024.09.09. 16:59

Megye I: megőrizte a vezetést a Tatai AC

Vasárnap hat mérkőzést rendeztek a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában. A megye I. élén nem történt változás, a Tatai AC vezet.

Kemma.hu

Ismét teljes étlappal folytatódott a megyefoci élvonalbeli bajnoksága. A megye I.-ben hat összecsapást rendeztek a negyedik fordulóban szeptember 8-án, vasárnap délután. A dobogós csapatok kiléte továbbra sem változott, azaz továbbra is a Tata - Koppánymonostor –  Sárisáp trióval indul a pontvadászat.

Izgalmas csatát hozott a Bábolna és a TAC rangadója
Izgalmas csatát hozott a Bábolna és a TAC rangadója a megye I.-ben
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

A megye I. negyedik fordulójában három döntetlen született

A vármegyei első osztályú összecsapások fele végtelenül szoros küzdelmet hozott. A listavezető Tatai AC tíz perc alatt két gólos hátrányból állt fel a Bábolna otthonában. Zuggó János büntetőből szépített, majd Hajas Attila egy látványos fejesgóllal egyenlített. A hazai együttes Maruzs Róbert duplájára lehet a legbüszkébb.

A három forduló után negyedik Zsámbék a dobogó második helyén álló Sárisáp ellen játszott döntetlent. A góllövőlista-vezető a zsámbéki Czeglédi Ádám eddig a csapat mindhárom mérkőzésén betalált. A befejező csatár az előző játéknapon a Lábatlan otthonában négy alkalommal is bevette a hazaiak kapuját.

Az Esztergom a mindössze a második mérkőzését lejátszó Kecskéd ellen remizett. Az előző forduló után még a dobogó legalsó fokán lévő Koppánymonostor két gólos hátrányból fordította meg a Vértesszőlős ellen hazai pályán lejátszott mérkőzést. 

Vasárnap már röviden foglalkoztunk a negyedik játéknap történéseivel, most azonban következzen a mérkőzések részletes adatlapja.

Labdarúgás, Területi I., 4. forduló

Koppánymonostori SE - Vértesszőlősi SE 3-2 (2-2)

Komárom, Berecz Dezső Sporttelep Koppánymonostor vezette: Sándor T. (Kiss D., Györe F.)
Koppánymonostor: Lázár - Egyed (Bilkó 63.), Kalla (Dávid 60.), Horváth, Szőke (Pulai 76.), Valkó M., Vincze, Schiller, Valkó G., Juhász (Hartmann 24.), Tímár (Bán 55.) 
Vértesszőlős: Hermán - Ozoróczi, Batics B., Galambos G., Batics A., Polyák, Kádas, Horváth, Galambos P. Antal, Gréczi
Gólszerzők: Schiller (26.), Valkó (43.), Vincze (51.), illetve Kádas (6.), Galambos (23.)

Vígh László (Koppánymonostor, vezetőedző): – Rosszul kezdtük a mérkőzést, hiszen két olyan védekezési hibát követtünk el, amilyet nem szoktunk. Utána dominálni tudtuk az összecsapást. Mindvégig kicsi területünk volt futballozni, ennek ellenére szerintem rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, sok gólszerzési lehetőségünk volt. Azt gondolom, hogy az ilyen mérkőzések legalább annyira mutatják egy csapat erejét és hasonlóan jó hatással tudnak lenni a hétköznapokra, mint egy nagy arányú győzelem.

Hagymási Zoltán (Vértesszőlős vezetőedző): – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Teljesen átalakult a csapatunk. Átmentünk a fiatalítás irányába. Úgy vélem, hogy a fiataloké a jövő. Fegyelmezett játékot kértem a csapattól, és bátorítsák egymást. Huszonhárom perc után nagyon szép gólokkal vezettünk, aztán kaptunk egy találatot, de nem zuhantunk meg. Mentálisan korábban nagyon gyengék voltunk. Kimondottan nagy helyzet nem maradt ki a mérkőzésen. Maximálisan meg voltam elégedve mindenkivel. Jó csapat ellen játszottunk és kellemetlen pillanatokat tudtunk okozni az ellenfélnek.

Ikoba Beton Zsámbék - Sárisápi BSE 2-2 (1-1)

Zsámbék, Zsámbéki sporttelep, vezette: Szeibert P. (Gabala Zs., Katona B.)
Zsámbék: Tugyi - Yürekli (Nyúl 61.), Bíró (Sugár 61.), Áprily, Orosházi, Barlangi, Kósa (Magyar 46.), Biró (Veréb 80.), Szűcs, Peinlich (Haupt 46.), Czeglédi
Sárisáp: Belányi - Válent, Papp, Hegedűs, Yousif, Janusz, Mészáros (Karcagi 56.), Jurásek, Berkó, Sándor, Farkas (Cserven 46.)
Gólszerzők: Czeglédi (39.), Biró (63.), illetve Yousif (4.), Janusz (84.)

Bodó László (Zsámbék vezetőedző): – Az első félidő kétharmada nem a miénk volt, de szerencsére meccsben maradtunk és még a félidő vége előtt ki tudtunk egyenlíteni. Szünetben rendeztük a sorokat, az öltözőből egy másik csapat jött ki, fordítani tudtunk. Majd egy figyelmetlenségi hibánkból egyenlített a Sárisáp, a 92. percben pedig „meccslabdánk” volt a három pont megszerzéséhez, de összességében igazságos döntetlen született, mert nem adhatsz harminc perces előnyt egy ilyen jó csapat ellen.

Bábolnai SE - Tatai AC 2-2 (1-0)

Bábolna, Bábolnai SE Sporttelep, vezette: Derecskei B. (Kurali Z., Bokor B.)
Bábolna: Szabó - Soós, Proceller K., Karvaj, Maruzs (Rabi 62.), Lakatos (Füredi-Ollé 81.), Németh, Hollósi (Fekete 72.), Lanzendorfen, Nyári, Proceller M. 
Tata: Szabó - Németh (Hajas 46.), Simonka, Korcsok (Mészáros 79.), Zuggó, Márton (Györgykovács 60.), Tóth (Unger 60.), Víg, Hadobás, Marticsek, Mártonfi 
Gólszerzők: Maruzs (5., 61.), illetve Zuggó (75.), Hajas (85.)

Józsa Péter (Bábolna vezetőedző): – Nem szeretném túlragozni a külső körülményeket, de nem is ez a lényeg. Az eredmény ettől még nem fog változni. Egy jó csapattal játszottunk remek mérkőzést, csak gratulálni tudok a fiúknak. 

Schön László (Tata vezetőedző): – Nagyon indiszponáltan játszottunk, buta hibákat követtünk el. Egy taktikusan és jól játszó Bábolna ellen sikerült döntetlenre hoznunk a vasárnapi mérkőzést.

Nyergesújfalu SE - Vértessomló 2-1 (1-0)

Nyergesújfalu, Hajnal Tamás Sportcentrum, vezette: Büki G. (Faragó Gy., Szabó B.)
Nyergesújfalu: Borsiczki - Bogárdi (Jakobi 84.), Krammer (Cauxeiro 84.), Hajnal (Manga 50.), Szőke (Balogh 88.), Farkas, Mann (Szilágyi 50.), Balogh, Szoboszlai, Molnár, Manga
Vértessomló: Ámorth - Tóth, Erdei (Kacz 71.), Koller, Pető, Batin, Szepesi (Greskó 79.), Vida, Kovács, Dobbelaere, Nagy
Gólszerzők: Manga (16., 52.), illetve Koller (57.)

Gálicz Ferenc (Nyergesújfalu vezetőedző): – 55-60 percig kézben tartottuk a mérkőzést. Nem volt nagy iram, sem szép játék, de sikerült megnyugtatónak tűnő két gólos előnyt szereznünk. A Vértessomló gólja viszont teljesen megváltoztatta a meccs képét. A vendégek vérszemet kaptak, mi pedig nem találtuk a játékunkat. Nem voltak meg a kis játékok. Hosszú, de többnyire pontatlan labdák mentek a csatárok felé, amiből a Somló folyamatosan vezette a támadásokat, és bizony szerencse is kellett, hogy otthon tartsuk a három pontot. 

Nagy Géza (Vértessomló vezetőedző): – A mérkőzés első negyedórájában ki-ki mérkőzés alakult ki. Egyenrangú ellenfelei voltunk a Nyergesújfalunak. A bekapott gól után egy kicsit megzavarodtak és ez rá is nyomta a játékunkra a bélyegét az első félidőben. A második játékrész elején szerencsétlen körülmények között megduplázta előnyét az ellenfél. Szerencsére hamar sikerült a szépítés és onnantól kezdve igazából a meccs végéig a mi akaratunk érvényesült, domináltunk. Sajnos nem sikerült újabb gólt szereznünk. Bőven rászolgáltunk volna az egy pontra. Nagyon korrekt játékvezetés volt. 

DG Tát SE - Almásfüzitői SC 2-1 (1-0)

Tát, Duna-Gerecse Tát SE Sporttelep, vezette: Linn K. (Urbanics Á., Kiss Cs.)
Tát: Iványi - Varga (Bokros 65.), Farkas, Éber, Dékány, Putnoki, Jámbor (Kósa 90.), Kiss (Szalai 54.), Jónás, Iacobut (Böhm 85.), Chrompota (Gágó 46.)
Almásfüzitő: Gálik - Berlik, Szűcs, Turóczi, Bányai, Kuzma, Szegedi, Lencse, Maszárik, Gerebenics, Horváth
Gólszerzők: Varga (26.), Éber (57.), illetve Gebenics (72.)
Kiállítva: Szűcs (88.)

Szabó Attila (Tát vezetőedző): – Lassú iramú, viszont nagyon harcos mérkőzést nyertünk meg. Harciasságunk és a csapategységünk hozta ezt a három pontot. Fontos, hogy így is tudtunk nyerni hazai pályán. 

László Péter (Almásfüzitő vezetőedző):  – Irányítottuk a játékot, folyamatosan alakítottunk ki helyzeteket, ám sajnos hátrányba kerültünk. A táti csapat a két helyzetét gólra tudta váltani. Több helyzetig, kapufáig is eljutottunk, de az egalizálás nem jött össze. Szomorú voltam, hiszen ez egy nyerhető mérkőzés lett volna, sőt a mérkőzés után az ellenfél edzője meg is dicsérte a csapatot, hiszen nem gondolta volna, hogy ilyen jól fogunk játszani. 

FC Esztergom - Wati Kecskéd KSE 2-2 (2-1)

Esztergom, FC Esztergom Sporttelep vezette: Farkas B. (Mihályi M., Uracs R.)
Esztergom: Órai - Tóth, Várszegi, Izsó, Várszegi, Molnár (Szén 89.), Körmöndi (Horváth 78.), Kiss (Füzesi 71.), Szutor, Tahon (Tömör 56.), Torma 
Kecskéd: Bódis - Neckernusz, Hatos, Gyenes, Schmidt L. (Karvai 70.), Nagy (Babai 70.), Schmidt G. (Szabó 46.), Harsányi (Gacs 56.), Lampert, Laczó, Klestenitz (92.)  
Gólszerzők: Izsó (8.), Szutor (28.), illetve Lampert (11.), Szabó (83.)

Kun Imre (Esztergom vezetőedző): – Két arcát mutatta a csapat. Volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor kifejezetten jól játszottunk, irányítottuk a találkozót. Akadtak viszont mélypontok is, ahol mélyen tudásunk alatt, rengeteg hibával futballoztunk. Ha azt nézem, hogy az ellenfél két büntetőt is elhibázott, talán mondhatom, hogy igazságos eredmény született, de van bennem hiányérzet, mert rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, főleg a második játékrészben.

Selymes Attila (Kecskéd vezetőedző): – Nyerhető mérkőzés volt, mert jobban futballoztunk, mint az ellenfelünk. Ami hozzátartozik, hogy két büntetőt is kihagytunk, ennek ellenére egy pontot tudtunk elhozni Esztergomból. Ilyen a futball. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában