Javítanának

12 órája

Nyerni szeretnének a Kék Tigrisek

Az a Komló látogat a hétvégén Tatabányára, amelyik a második játéknapon – nagy hajrával – legyőzte a Ferencvárost. A Kék Tigrisek viszont meglehetősen súlyos vereséget szenvedtek legutóbb éppen az FTC ellen a Népligetben. Így meglehetősen pikáns mérkőzés vár Cristia Ugalde vezetőedző Tatabányájára.

Petrik József

A két, egykori bányászcsapat találkozója mindig rangadónak számít. Ez most sem lesz másképp, különösen a Kék Tigrisek fővárosi fiaskója után, korántsem mindegy milyen arcát mutatja majd a „hazai” Bányász.

Bányász-rangadón bizonyítana a Kék Tigrisek a hazai közönségnek
Bányász-rangadón bizonyítana a Kék Tigrisek a hazai közönségnek
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

A Kék Tigrisek zárkózna a bajnokságban

A hazai bajnoki előtt Sibalin Jakab másodedzővel, Ugalde mester jobb kezével beszélgettünk.

– Az biztos, hogy nem így képzeltük el, nem így terveztük az FTC-vel szembeni összecsapást – emelte ki a szakember. 

– Az első félidőben nyújtott védőmunkánkról mindent elárul a 24 kapott gól. A védekezésünkből „csak” a lényeg hiányzott. Az agresszivitás, a besegítés és az egy az egy elleni megfelelő helyezkedés, védekezés.

A másodedző azt is hangsúlyozta, hogy a Komló jól rajtolt, hiszen három meccséből kettőt is megnyert. Kellő önbizalommal érkezhetnek a Kék Tigrisekhez.

– A vendégeinknek nincs veszíteni valójuk – jegyezte meg Sibalin Jakab. 

– De ne feledjük, nincs két egyforma meccs. Az viszont tény, hogy a komlóiak ellen – az eddigi produkciójuk alapján – hatvan percen keresztül koncentrálnunk kell, mert nem adják fel, amíg le nem fújják a találkozót. Persze nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Tartozunk annyival magunknak, a szurkolóinknak és a támogatóinknak is, hogy megmutassuk, valójában mire vagyunk képesek. Mindenképpen győzni akarunk, remélem ennek jelentőségét minden játékosunk átérzi.

A MOL Tatabánya KC szakmai stábja és a csapat a bányász-rangadón sem számíthat a sérüléssel bajlódó francia balszélsőre Baptiste Damatrin-re.

Kézilabda NB I., férfi, 4. forduló

MOL Tatabánya KC – Komló

Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, péntek, 18 óra 30. Vezeti: Horváth P., Marton B.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában