Amerikai futball

2 órája

Játékosokat toboroz a Tatabánya Mustangs

Fiatalok jelentkezését várja a klub.

Kun Attila

A Tatabánya Mustangs csapata vasárnap, 10 órától a Jubileum-parkban kezdi meg a felkészülést a következő flag futball-szezonra, melynek alkalmából toborzót is tart.

– Alapvetően 9-16 év közötti fiatalokat, lányokat és fiúkat egyaránt várunk az edzésre, de a kilenc évnél fiatalabbak jelentkezését is elfogadjuk. A tréning 10 órától kezdődően nagyjából másfél óráig tart majd, ahogy a jövőben is minden vasárnap, ugyancsak a Jubileum-parkban. Az érdeklődőket sportfelszerelésben várjuk, az edzést Baráth Móder Ignác edző tartja – tudtuk meg a toborzóval kapcsolatos legfontosabb információkat Mátrai Tibor szakosztályvezetőtől.

– A flag futball az amerikai futball kontaktmentes változata, játék közben nincs ütközés, így jóval kevésbé sérülésveszélyes. A játékosoknak egy, a derekukra erősített szalagot kell letépniük egymásról. Ha ez sikerül, a mérkőzés az adott szituációnak megfelelően folytatódik, a további szabályok viszont megegyeznek az amerikai futballéval – tudtuk meg Mátrai Tibortól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában