Vármegyei olimpikon

18 órája

Bartucz szerint helyes az út, amin a Tatabánya jár

Súlyos vereségbe szaladt bele az elmúlt hétvégén a Mol Tatabánya, a bronzérem megszerzése szempontjából kulcsfontosságú Ferencváros elleni rangadón nem volt esélye a Kék Tigriseknek.

Kemma.hu

Bár az NB I.-es férfi kézilabda-bajnokság első fordulójában kikapott a Mol Tatabánya, a Pick Szeged elleni rangadó inkább pozitív volt, mint negatív, hiszen alaposan megnehezítette a szegediek dolgát a spanyol vezetőedző, Cristian Ugalde csapata.

Bartucz László sem tudta győzelemre segíteni csapatát
Forrás: MOL Tatabánya KC

Egy könnyed győzelem után aztán jött a bajnoki idény első igazán fontos rangadója a Bányásznak, hiszen a bronzérem szempontjából kiemelt jelentőségű a Ferencváros elleni mérkőzés, melyet gyenge játékkal lehozva nagyon súlyos vereségbe szaladt bele.

Bartucz László szerint természetes, hogy nyolc új játékossal még nem tudott összeszokni a csapat, pláne a spanyol rendszerben.

Tizenöt éve vagyok profi kézilabdázó, volt már részem hasonlóban, úgyhogy egyáltalán nem pánikolok

– fogalmazott a Mol Tatabánya és a férfiválogatott kapusa, Bartucz László a Mol sajtócsapatának.

A védekezésben voltak gondok

Bartucz elmondta, a harminchárom szerzett góllal maximálisan elégedett, ennyivel idegenben is meg lehet nyerni egy rangadót, a negyvenegy kapott találat kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy: „vállalhatatlan”.

A védekezés és a kapusteljesítmény egyáltalán nem működött. Nyilván a két dolog összefügg, nem találtuk az összhangot védekezésben, de mi sem azért állunk ott, hogy legyen, aki kivegye a labdát a kapuból.

Vállaljuk a felelősséget, nem jött ki belőlünk sem az a teljesítmény, amiért dolgoztunk mondta önkritikusan a párizsi olimpián is pályára lépő kapus.

A játékosok mellett a vezetőedző és a szurkolók jelenthetik a megoldást

Hozzátette, belül forrong a vereség miatt, de senkinek nem segítene, ha egymásnak esnének a játékosok az öltözőben. A problémákat kezelni kell, levonni a tanulságokat és megoldani a gondokat. Talán kellett is egy ilyen pofon, hogy mindenki pontosan felmérje, milyen kemény ütközetek várnak ránk az idei szezonban.

Biztos vagyok benne, hogy Cristian Ugalde vezetésével össze fogunk érni, és nagyon szép sikerek várnak még ránk idén, csak talán nem a legszerencsésebb a sorsolásunk, hogy ilyen korán kell rangadókat vívnunk, miután nagyon sok új játékost kell beépítenünk – mondta bizakodva a kiváló hálóőr.

– Nagyon sok erőt adnak nekünk a szurkolóink, akik mintegy kétszázan kísértek el minket Budapestre. Muszáj keményen dolgoznunk, hogy ne ilyen élményekkel ajándékozzuk meg őket a támogatásukért cserébe zárta gondolatait az olimpiai selejtezőn parádézó tatabányai kapus.

A pontvadászat tizedik pozíciójában „tanyázó” Kék Tigrisek legközelebb péntek este 18 óra 30-kor lépnek pályára a férfi kézilabda NB I.-es bajnokságban, akkor a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban fogadják a Komló együttesét, mely két győzelemmel és egy vereséggel a negyedik helyet foglalja el a tabellán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában