Kosárlabda

2 órája

Az MVM-OSE Lions vereséggel kezdte a szezont

A borzalmas kezdés után többször is visszajött, de nem tudta ledolgozni a hátrányát az oroszlányi csapat.

Kun Attila

Stefan Kenics (labdával) volt az oroszlányi csaőpat egyik legjobbja

Forrás: Facebook/MVM-OSE Lions

Kosárlabda, NB I. A, alapszakasz, férfi, 1. forduló

NKA Universitas Pécs–MVM-OSE Lions 81–73 (28–16, 12–17, 27–21, 14–19)

Pécs, 800 néző, vezette: Benczur T., Söjtöry T. F., Szilágyi B.

Pécs: Nikolic 23/3, Meleg 3, Brbaklics 5/3, Bacsovics 16, Durmo 18/6. Csere: Scherer 7/3, Kerpel-Fronius 9, Herger, Kollár. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Oroszlány: Burton 24/3, Ruják 2, Carter Jr. 14/6, Kenics 11/3, Dickerson 8, Kenics 11/3. Csere: Illés 3/3, Csuti, Takács 11/6, Szabadfi, Werner. Vezetőedző: Váradi Kornél.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 7–1, 7. p.: 22–5, 16. p.: 31–27, 18. p.: 38–30, 23. p.: 47–42, 28. p.: 63–51, 35. p.: 67–62, 37. p.: 74–65. 

Kipontozódott: Dickerson (33. p.).

A bajnokság nyitófordulójának mindkét csapat hiányzóval vágott neki: a Lionsnál Balsay Ádám, a Pécsnél pedig az amerikai Anthony Durham volt kénytelen kihagyni a találkozót sérülés miatt. Az MVM-OSE nagyon rosszul kezdte a mérkőzést, a remekül védekező pécsiek mellett minden (!) mezőnydobását elrontotta a vendégegyüttes, így a házigazda a hetedik percben már 22-5-re vezetett. Beszédes adat: addig csak büntetőből (bár azokat is magas hibaszázalékkal dobva) volt eredményes Váradi Kornél együttese! 

A Pécsnél remekeltek a délszláv légiósok, a mérkőzés elején különösen Durmo, később pedig Nikolic játszott ellenállhatatlanul. A borzalmas kezdés után összekapta magát a Lions és Kenics, valamint Carter Jr. vezetésével elkezdte ledolgozni a hátrányát. Ez olyannyira sikerült, hogy a 16. percben már csak négy pont volt a különbség, de az oroszlányi csapat a feljavuló Burton irányításával hiába közelítette meg a találkozó során többször is ellenfelét, utolérni nem tudta, így végül vereséget szenvedett. A Lions a kilencedik helyről várja a folytatást.
 

MESTERMÉRLEG
Csirke Ferenc: – Mivel egy kulcsjátékosunk hiányzott, mindenkinek még nagyobbra kellett nőnie a nem könnyű feladathoz, amelyre hosszan készültünk. Mindez szerencsére sikerült is a fiúknak, amivel örömet szereztek nézőinknek.
Váradi Kornél: – Inkább fizikális, mint magas színvonalú volt a mérkőzés. A lepattanókban veszítettünk, számos büntetőt pedig elrontottunk. Amikor fordulhatott volna az állás, nem tudtunk hozzátenni a játékunkhoz, mindig mi kaptunk pontokat. Már előrenézünk a következő fordulóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában