Párizsi olimpia

13 órája

Állami kitüntetésben részesültek olimpiai érmeseink

Csütörtökön a párizsi olimpián kiemelt eredményeket elért sportolókat köszöntötték az Országházban. Vármegyénkből Muhari Eszter és Luterán Petra részesült az állami kitüntetésből.

Kemma.hu

Csütörtök délelőtt 10 órakor a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokon és a XVII. Nyári Paralimpiai Játékokon kiemelt eredményt elért sportolók és sportszakemberek állami kitüntetéseinek átadására került sor az Országházban. A nagyszabású ünnepségen az olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó Muhari Eszter és a paralimpiai bronzérmes atléta Luterán Petra is meghívást kapott. A párizsi olimpia napra pontosan két hónapja kezdődött.

SULYOK Tamás; KÖVÉR László; ORBÁN Viktor
Állami kitüntetéseket vettek át az olimpikonok, paralimpikonok és sportszakemberek
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Állami kitüntetésben részesült a TSC két kitűnősége

A párizsi olimpián a TSC kitűnősége Muhari Eszter bronzérmet szerzett a női párbajtőrözők egyéni versenyszámában. Alig pár héttel a párizsi paralimpián a TSC Geotech atlétája Luterán Petra állhatott fel a dobogó második fokára női távolugrásban.

Már mindketten visszautaztak az Amerikai Egyesült Államokba, így egyikük sem tudta átvenni személyesen az elismerést.

Az elismerésről részletesen

Magyarország köztársasági elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - kivételes teljesítmény elismeréseként a MAGYAR ÉRDEMREND nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést kiemelkedő eredménye, paralimpiai ezüstérme elismeréseként adományozta Luterán Petra atléta részére.

Magyarország köztársasági elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - kivételes teljesítménye elismeréseként a MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT polgári tagozat kitüntetést kiemelkedő eredménye, olimpiai bronzérme elismeréseként Muhari Eszter párbajtőrvívó részére.

Petrát édesapja, egyben edzője Luterán László képviselte az Országházban tartott csütörtök délelőtti fogadáson.

Az edző Luterán László (balról a második) képviselte lányát, egyben tanítványát, Luterán Petrát
Az edző Luterán László (balról a második) képviselte lányát, egyben tanítványát, Luterán Petrát 
Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség/Facebook

Az eseményen Sulyok Tamás köztársasági elnök mellett részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában