A tatabányai fiatalokra is bátran építene az új vezetőedző

2024.09.17. 14:34

A vízművesek megőriznék másodosztályú tagságukat

Új edzővel vág az új idénynek a Tatabányai Vízmű SE másodosztályú férfi vízipólócsapata. A 2024-2025-ös pontvadászatban – első lépésben – a bennmaradást célozza meg a TVSE.

Petrik József

A tatabányai együttest, július elejétől, egykori játékosa, a 45 éves Kiss Szabolcs dirigálja, aki egyébként 32 évet töltött el a sportágban. Nyolc szezonon keresztül irányította már a gyermek-, a serdülő- és az ifjúsági gárdát. Vele beszélgettünk a változásokról, illetve a vízművesek előtt álló szezonról.

Kiss Szabolcs, a TVSE másodosztályú férfi vízipólócsapat új vezetőedzője
Forrás: tatabanyaivse.hu

– A KSI-vel megmaradt az együttműködési megállapodásunk, de most csak az utánpótlás vonalon. Miután a fővárosiak kiestek az élvonalból, és így velünk egy osztályba kerültek, ezért a szabályok szerint már kettős igazolású, felnőtt pólósokra nem számíthatunk tőlük – ismertette az új „felállást” a vezetőedző. – Július végén ennek tudatában vágott bele az OB I. B-s társaság az alapozásba. A klubunk elintézte, hogy az uszoda felújítása miatt a komáromi WF-strandon edzhessünk reggel hét és kilenc óra között. Délutánonként pedig a tatai edzőtáborban, illetve az oroszlányi fedett uszodában tudtunk gyakorolni.

Az egyesület igyekezett a felkészülési nehézségeket áthidalni, ezért egy egyhetes martfűi edzőtábort biztosított a vízilabdázóknak, ahol ideális körülmények között, napi két tréninggel készülhettek.

– Ez nagyon sokat jelentett – emelte ki Kiss Szabolcs. – Aztán szeptember másodikán megnyílt a mi uszodánk is. Igen ám, de közben az oktatási intézmények is megnyitották kapuikat, elkezdődött az új tanév. Így a középiskolás, egyetemista sportolóink már csak az esti edzéseken tudtak, illetve tudnak részt venni.

Menet közben a Tatabánya Cegléden, egy felkészülési tornán is elindult, ahol a házigazdák mellett az egri Eszterházy főiskola csapatával, valamint az újonc ELTE-vel találkoztak.

– Mivel eligazolt tőlünk a három kettős igazolású KSI-s pólós, továbbá Végh László és Tátrai Bálint a sportolás elé helyezte tanulmányi, így az új felállásban „csak” az ELTE gárdáját tudtuk legyőzni Cegléden – jegyezte meg a szakvezető. 

– Ennek dacára ez a torna kiváló erőfelmérőnek számított, és jól szolgálta az összecsiszolódásunkat a szeptember 21-ei bajnoki rajtra. Időközben pedig a legfontosabb cél is megfogalmazódott bennünk, az elsődleges, hogy megőrizzük az OB I. B-s tagságunkat. Ezen túl pedig, hogy minél több tatabányai fiatalt építsünk be a csapatba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában