Erős emberek

2024.08.28. 12:28

Remek eredményeket értek el a TSC-s súlyemelők nemzetközi versenyen

Fantasztikusan teljesítettek utánpótláskorú súlyemelőink a felvidéki, alig 2000 lakosú Bobrón megrendezett nemzetközi viadalon. A TSC csapatát Lucz Levente, Fekécs Szilárd és Stavarsz Ádám erősítette.

Kemma.hu

Az elmúlt hétvégén Szlovákiában rendezték meg az Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV), ahol a magyar U23-as súlyemelő csapat a második helyen végzett. A négy nemzetről szóló megméretésen Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország súlyemelői vettek részt. TSC-s versenyzők is kipróbálták magukat az utánpótláskorúak viadalán.

Három TSC-s súlyemelő is részt vett az Olimpiai Reménységek Versenyén
Három TSC-s súlyemelő is részt vett az Olimpiai Reménységek Versenyén 
Forrás: TSC/Facebook

A TSC csapata is képviseltette magát Bobrón

Magyarország csapatát három tatabányai súlyemelő, Lucz Levente, Fekécs Szilárd és Stavarsz Ádám erősítette a felvidéki kisvárosban.

Lucz Levente egyéni csúcsokkal zárta a versenyt, először 146 kilogrammot szakított, majd 176 kilogrammot lökött, így összesítésben hét kilogrammal döntötte meg korábbi egyéni legjobbját. 

Fekécs Szilárd sérülten utazott, de így se sok hiányzott, hogy országos csúcsot lökjön – számolt be az egyesület sikeres szereplésről Likerecz Attila, a TSC súlyemelő szakág vezetőedzője.

A junior országos bajnok korábban már felnőtt versenyen is kipróbálta magát, miután a 12. helyen végzett a súlyemelők tavalyi jereváni Európa-bajnokságán.

Az U23-asoknál a csapatverseny Lengyelország győzelmével ért véget, Magyarország Csehország és Szlovákia előtt az előkelő második pozícióban végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában