Éremeső

2024.08.18. 13:19

Többször állhatott a transzplantáltak között a dobogó legfelsőbb fokára a tatabányai Varga Viktor

A Tatabányán élő Varga Viktor negyedik alkalommal bizonyította rátermettségét a transzplantáltak nemzetközi sportéletében: aranyérmet hozott haza a Lisszabonban szervezett Európa-bajnokságról.

Kemma.hu

Az Európa-bajnokság megmérettetéseire alaposan felkészült, és a kitartása meghozta gyümölcsét. A Szervátültetettek és Művesekezeltek egyéni darts versenyén ezüstérmet szerzett, míg az egyéni petanque versenyen a dobogó legfelső fokára állhatott. A sikerek sora azonban nem ért véget: petanque párjával, Czinczás Róberttel, szintén veseátültetett sportolóval, párosban is Európa-bajnoki címet ünnepelhettek.

Varga Viktor számára 2017 sorsfordító év volt: új vesét kapott, és ezzel együtt egy második esélyt az életre. Azóta nem tekintett vissza, és immár negyedszer bizonyítja rátermettségét a transzplantáltak nemzetközi sportéletében. A petanque és a darts több, mint hobbi Viktor számára; ezek a sportok egy összetartó közösségbe vezették, amely inspirálja és támogatja őt a folyamatos fejlődésben. Ez a támogatás és a saját elszántsága tükröződik a lisszaboni eredményekben is.

Viktor története inspiráló példája annak, hogy a szervátültetés nem egy lezárás, hanem egy új fejezet kezdete. A sportban elért sikerei nemcsak személyes diadalok, hanem üzenet is mindenkinek, aki hasonló kihívásokkal néz szembe: a veseátültetés nem akadály, hanem lehetőség a teljes életre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában