Helyi sport

2024.08.20. 11:11

33. alkalommal rendezték meg a hagyományos Sárkány futást

A nagy hőség ellenére sikeresen zárult a verseny. A 33. Sárkány futás sok résztevőt vonzott.

Kemma.hu

33. alkalommal rendezte meg a tatabányai Sprint futóklub a hagyományosnak számító Sárkányfutást, a Tatabányai Városi Szabadidősport segítségével. A versenyen különböző távokon tesztelték tudásukat és kitartásukat a versenyzők.

33. Sárkány futás
Forrás:  beküldött

 200 méteren 10 éves korig lehetett indulni, ahol 18 gyermek mérettette meg magát Súron, a célbaérés után pedig csokit, érmet és rágcsálnivalót is átvehettek az aprótalpak. Mindemellett az eredményhirdetésnél egyeseket kupával is elismertek. Bognár Tímea, Csatka polgármesterasszonya, valamint Sógorka Miklós, Súr polgármestere kezdeményezésére az eddigi 4 km-es rövid táv helyett 7 km-t teljesítettek az indulók, igen kemény terepviszonyok mellett. Az útvonal a Súr-Csatka-Súr vonalon lett lebonyolítva. Ezt a távot Súron Sógorka Miklós, míg Bakonysárkányon Ősz Ferenc, a helyi polgármester indította el a 21 kilométeres kihívást, pontban 12 órakor. 

A nagy hőség sem tántorította el a versenyzőket

Az időjárás nem könnyítette meg a versenyzők helyzetét, igen meleg napon indultak el a résztvevők, ez azonban nem vetette vissza a kedvüket: 21 kilométeren 23, míg 7 kilométeren 57-en teljesítették a kihívást. Az olvadó aszfalt és az erősen tűző nap révén már a kezdettől a Sárkányi őrület néven vált ismerté a megméretés. A 7 km-t a 87 évében járó budapesti Richter Ferenc (legidősebb versenyző) minden gond nélkül teljesítette. Fontos kiemelni, hogy Csatka és Súr település polgármestere is lefutotta ezt a hosszt. A 21 km-es távon is változott az útvonal, ezúttal Csatkán keresztül érkeztek a futók a Súri célba: a Bakonysárkány-Aka-Ácsteszér-Csatka-Súr útvonalat a nagy hőség mellett, 234 méteres szintkülönbséggel kellett teljesíteni, ám mindenki sikeresen célba ért.

A verseny után is sorsolás is nagy népszerűségnek örvendett, illetve tortával ünnepelték az augusztus hónapban születetteket, ami egy igen szép gesztus. Azok, akik 70 év felett teljesítették a versenyt, külön oklevélben részesültek. A 21 km-en a legjobb sprintes Babai Marianna, a legjobb külföldi futó a felvidéki Kozmér Bálint. A 21 km-en a legjobb sprintes Babai Marianna, a legjobb külföldi futó a felvidéki Kozmér Bálint. Érdekesség még, hogy Súr felajánlásának köszönhetően a „legszimpatikusabb hölgynek” Pidl Renátának (Nagybajcs), valamint a legszimpatikusabb fiúnak, Vacic Ádámak (Csatka) egy aranyos macskát ajánlottak fel az eddigi tyúk és kakas helyett, ami igen nagy sikert aratott.

A rendezők minden résztvevőt az erre a versenyre készített, egyedi SÁRKÁNY befutóéremmel jutalmaztak, a két távon, összesítve pedig 40 korosztályban adtak át érmet és serleget. A sprintesek legközelebbi eseménye a szeptember 21-én, szombati napon rendezendő 22. Bakonyalja futóverseny, ahol 5 és 21 kilométeren keresztül versenyezhetnek az indulók. A verseny központja: Tárkány művelődési ház, a nagy kihívás pedig 13 órakor rajtol. Az 5 km Tárkányon, míg a 21 km Tárkány-Ászár-Tárkány útvonalon halad.

Sokan vettek részt a versenyen
Forrás:  beküldött

33. Sárkány futás

Abszolút eredmények, 7 km, férfiak: 

  • Bíró Károly (Győr) - 1.
  • Hilyák Bendegúz (Komárom) - 2.
  • Grónai Sándor (Hegyikecskék SE) - 3.

    Abszolút eredmények, 7 km, nők: 
  • Varga-Szekula Mónika (Honvéd Arrabona SE) - 1.
  • Fekete Éva (Pér) - 2.
  • Kovácsné Iván Ildikó (Nyalka) - 3.

    21 km-es táv, férfiak:
  • Petri Tamás (Budapest) - 1.
  • Kozmér Bálint (Felsőszeli SK) - 2.
  • Teleki Péter (Tata) - 3.

    21 km-es táv, nők:
  • Pidl Renáta (Nagybajcs) - 1.
  • Telekiné-Bárnai Éva (Parád) - 2.
  • Szigetfi Ildikó - 3.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában