Megye II

2024.08.26. 17:00

Nem tudott újrázni a Tatabánya

A második fordulót is lejátszották a csapatok. A megye II idei szezonja újabb meglepetéseket hozott.

Kemma.hu

Megrendezték a megye II. második fordulóját. A Környe SE és a Tatabánya Vasas ütközete meglepetésként is felfogható. Utóbbiak óriási vereséget szenvedtek, ám nem feltétlen ez az oka a szenzációnak, hanem az, hogy a Tatabánya a szezonnyitó alatt nagyon szép, magabiztos játékot mutatott a szurkolóknak. A második héten azonban ennek nyoma sem volt, egy elveszett együttest nézhettek a szurkolók. A gólok elképesztő gyorsan termelődtek, az első negyvenöt perc alatt már öt góllal vezettek előbbiek, ami órási fölénynek tekinthető. A második felvonásban kissé lecsökkent a környeiek nagy ritmusa, ám azt hozzá kell tenni, hogy ekkora vezetés mellett már nem is kellet megerőltetniük magukat. 7-0-ra szárnyalták túl Komárom-Esztergom vármegye székhelyének együttesét.

Tatabányai Vasas - Tokod SE Megye II. foci (13)
A Tatabánya (piros-fehér mezben) számára nem jött ki a lépés
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A Bakonysárkány  újabb győzelmet aratott, ezen a hétvégén a Gyermely csapata ellen. A 3-1-es siker magabiztosnak tekinthető, ezzel a sikerrel pedig eddig hibátlanul állnak a bajnokságban. A párharc első gólját még a vendégek lőtték, azon belül Soós Balázs Attila, a tizenkettedik percben. Nem ünnepelhettek azonban sokáig, hiszen mindössze két perc elteltével máris kiegyenlített a Bakonysárkány, Ritter Tamás találatával. Ez tovább növelte a klub magabiztosságát, a huszonegyedik minutumban át is vették a vezetést Manner Adrián segítségével. Az első félidőt 2-1-es előnnyel zárta a hazai csapat. A második felvonás már nem volt ilyen ritmusos, nem szórták ilyen szinten, ilyen időközönként a találatokat, ám ettől függetlenül is született egy újabb, amit Büki Csanád szerzett. 

A Piliscsév az első fordulós nagy vereségük után összeszedték magukat és erősen tértek vissza. Tény, hogy eddig a Baj sem a legacélosabb csapat a szezonban, ettől függetlenül egy mérkőzést meg kell nyerni, melyet meg is tettek. Az első gólok az első felvonás végén születtek, először a vendégek, majd a hazaiak. A párharc végig nagyon kiélezetten alakult, fej-fej mellett haladt a két csapat. A dráma azonban nem maradhatott el a végén, Klányi Denis, a Piliscsév futballistája a nyolcvankilencedik percben juttatta a labdát a kapuba, mellyel természetesen eldöntötte a mérkőzést és megszerezte csapatának a győzelmet.

A Tokod ezúttal sem tudott győzni. Ugyan most szorosabban veszítettek, de továbbra is nulla ponttal állnak a tabellán. Az Ácsi Kinizsi SC egy gólos előnnyel verte csapatukat, ezzel pedig a tabella első helyét foglalják el.  A másik győztes a Dunaszentmiklósi együttes, akik kényelmesen, 3-0-ás eredménnyel verték meg a Zsámbékot.

Labdarúgás, Területi II., 2. forduló

Bakonysárkányi SE - Gyermely 3-1 (2-1)
Bakonysárkány, Bakonysárkányi Sport Egyesület, vezette: Horváth I. (Szalai B., Szabó G.)

Bakonysárkány: Wohl - Manner (Geczinger 63.), Ritter, Merkl (Pirsli 48.), Lakatos, Nagy, Kokas, Varga (Fischer 46.), Wolf (Merkl M. 46.), Büki 60., Koncz (Kovács 82.)
Gyermely: Fölöp - Kiss, Grosz, Káldi, Tóth Lóránt (Tóth Levente 28.), Váradi, Gecse (Tóth D. 54.), Genszki, Pap-Kolbert, Soós, Stréhli.
Gólszerzők: Ritter (14.), Manner (21.), Büki (60.), illetve Soós (12.)

Piliscsévi SE - Baj KSE 2-1 (1-1)
Piliscsév, Piliscsévi Sport Egyesület, vezette: Perge V. (Bokor B.)

Piliscsév: Király - Koller, Klányi (Kunyik 90.), Mesterházi, Morecz, Pap (Kiss 82.), Nánási (74.), Kucsera, Szőke, Hámori (Velmovszki 46.), Simon.
Baj: Jurassa - Somogyi (Kutak 61.), Izing (Pálinkás 79.), Nádolszky, Lounes, Farkas (Bugyi 65.), Németh, Számvéber, Bova, Antal (Hocza A. 61.), Sebestyén (Hocza K. 66.)
Gólszerzők: Morecz (45.), Klányi (89.), illetve Bova (43.)
Kiállítva: Szőke (93.)

Környe SE - Tatabányai Vasas 7-0 (5-0)
Környe, Környe Sport Egyesület, vezette: Huszka D. (Fekete B.)

Környe: Kerék - Neszlinger (Hardi 50.), Zelenai (Nádudvari 50.), Stefán, Szerencse, Veres (Bagosi 50.), Fábián, Porcelán, Egri (Patyi 50.), Nádudvari, Hajas.
Tatabánya: Kővári (Leco 46.) - Nyári, Turza, Keszőcze, Tóth (Szigetlaki 46.), Lakatos, Győrfi-Sánta, Sikorski, Vajdai (Szabó 46.), Czeglédi (Pap 46.), Kovács (Dombai 46.).
Gólszerzők: Neszlinger (6.), Egri (11.), Stefán (19.), Zelenai (32.), Szerencse (42.), Patyi (62.), Hajas (90.)

Tokod SE - Ácsi Kinizsi SC 2-3 (1-2)
Tokod, Tokod Sport Egyesület, vezette: Kiss D. (Kiss Cs., Györe F.)

Tokod: Kovács D. - Csáki (Teperics 71.), Kiss, Varga, Török, Pásztor (Süveges 64.), Muzsik, Bartos, Orosz, Kovács B., Nagy.
Ács: Bedő - Blahó (Méri 61.), Kovács, Bögi, Kohár (Horváth 46.), Bakura (Satu 84.), Bruckner, Németh, Kohár (Gerencsér 87.), Szőnyi, Nagy (Kovács 73.)
Gólszerzők: Kovács (23.), Süveges (74.), illetve Németh (12.), Szőnyi (17.), Kohár (66.)

Ikoba Beton Zsámbék II. - Dunaszentmiklósi SE 0-3 (0-3)
Zsámbék, Zsámbéki SK Sporttelep, vezette: Szolonka S. (Csákány I.)

Zsámbék: Szabiányin - Kont, Kovács, Billege, Monos (Oláh 46.), Peinlich, Oltvai (Fabók 73.), Csorba, Haupt, Baksa (Vasuta 83.), Madaras.
Dunaszentmiklós: Nyári - Pekár (Schmidt Sz. 65.), Schmidt M., Dácher, Schmidt N., Schmidt D., Kollár, Kovács K., Tóth, Kovács N. (Purgel 55.), Boros (Ströcker 77.)
Gólszerző: Tóth (9., 16., 26.,)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában