Megye I

2024.08.26. 21:15

Erődemonstrációt tartott a Koppánymonostor

A Tata megőrizte első helyét, a Koppánymonostor pedig nem kímélte ellenfelét. Ez történt a megye I. második fordulójában.

Kemma.hu

A második forduló is lefutott a megye I. bajnokságában. A hétvége legnagyobb diadalát a Koppánymonostor aratta, a lehengerlő nyolc góllal. Ugyan a Kecskéd szerzett egy gólt, ez természetesen nem sokat jelentett, legalábbis nem sokat változtatott a végkimenetelen. Az első felvonásban még „csak” három találattal vezettek a hazai klub előtt, a második negyvenöt percben domináns üzemmódba kapcsolt a Koppánymonostor. Valkó Miklós duplázott is, az ötvenedik is a hetvenkilencedik minutumban verte át a másik csapat védelmét és hálóőrét. Az utolsó gól a legvégén született meg, ami már inkább az erődemonstrációt jelentette, nem azt, hogy milyen izgalmas volt a párharc. A vendégek tehát büszkék lehetnek magukra, ezzel a produktivitással pedig bárkire veszéllyel lehetnek majd a jövőben.

A Koppánymonostor (fehér mezben) mindent beleadott a megye I második fordulójában
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A Bábolna az előző heti vereségéből visszatért és győzelemmel ünnepelhette augusztus 25-ét. A Lábatlan az első fordulóban nem lépett pályára, így talán kissé ritmustalanabbak voltak, mint ellenfelük, ettől függetlenül a következő hétvégén jobban kell teljesíteniük, ha labdába szeretnének rúgni az idényben. Érdekesség, hogy maga a mérkőzés a végéig nyitott volt, hiszen az első gól (46. percben született), a döntő találatokra az ütközet legvégén került sor: Proceller Krisztián döntötte el a mérkőzést a két góljával, először a nyolcvankettedik, majd a nyolcvanhetedik percben juttatta a labdát a kapuba. 

A Nyergesújfalu egy döntetlennel kezdte meg az idei szezonját, méghozzá a Sárisáp ellen. A végeredmény ettől függetlenül meggyőző volt részükről, hiszen  a Sárisáp erős teljesítményt tett le az asztalra az előző fordulóban. Az első gólra egyáltalán nem kellett sokat várni, már a hetedik percben megszületett, Berkó Ádám segítségével. A második találat kissé váratott magára, ám ez sem volt késői, hiszen szintén az első felvonásban szerezték: Tóth Dániel egyenlített a negyvenegyedik percben. További gól nem született a párharc alatt, a csapatok közel egy szintet képviseltek.

A Tatai AC majdnem ott folytatta, ahol múltkor abbahagyta. Az előző mérkőzésen rommá verték a Vértesszőlős csapatát a nyitóderbin, a második fordulóban folytatták domináns, meggyőző formájukat. A mérkőzés már az első félidőben eldőlt, a 4-0-ás hátrányt nem nagyon lehetett volna ledolgoznia, így a Tát már korán elbukta a meccset. Zuggó János duplázni tudott a gólok számában, erősen képviselte a csapatot, nagyban hozzájárult klubjának eddigi tökéletes mérlegéhez. A Tátnak azonban össze kell szednie magát, igaz, hogy az idény legelején járunk, ám két vereséggel indítani a sok fordulós évadot, az nem a legszerencsésebb dolog. 

A Vértessomló is erős teljesítményt tett le az asztalra. A kilencven minutum alatt nem volt kérdés, hogy ők, vagy a Vértesszőlős lesz esélyesebb a győzelemre, ugyanis utóbbiak ezen a találkozón sem a legerősebb csapatként mutatkoztak a szurkolók előtt. Hozzá kell tenni, hogy a hazai csapat, a Vértessomló alapból nagyon komolyan kezdte meg az új szezont, így azok, akik az esélylatolgatásokba bocsátkoztak a hétvégét megelőzően, azok nagy eséllyel rájuk adták a voksukat. A Vértesszőlős nem tudott érdemben beleszólni a mérkőzésbe, az 5-0-ás eredmény ezt jól bizonyítja. A kémia kimagaslóan muzsikált a vértessomlóiaknál, így tehát nagy örömök közepette zárhatták le a mérkőzést. A következő héten a tátiak ellen lépnek pályára, szintén otthon, ahol újfent nagy eséllyel pályáznak a győzelemre.

Az FC Esztergom kijavította a hibáit augusztus 18 óta és lenullázta az Almásfüzitőt. Ezen találkozó alatt sem volt kérdéses a győztes kiléte, Várszegi Dávid nyolcadik perces gólja megzavart a vendégeket, ezt pedig kihasználták a hazaiak. A csapat a második félidőben kapcsolta be a rakétáit, Szutor Domonik 2-0-ra emelte az előnyt, majd Füzesi Marcell és Horváth Tamás járult hozzá az előnyök további növeléséhez. 

Labdarúgás, Területi I., 2. forduló

Bábolnai SE - Lábatlani ESE 3-0 (1-0)
Bábolna, Bábolnai SE Sporttelep vezette: Áy J. (Uracs R., Papp M.)

Bábolna: Szabó - Soós, Proceller K. (Szendi 88.), Karvaj, Füredi-Ollé (Fekete 62.), Maruzs (Farkas 62.), Lakatos, Németh, Hollósi (Mátyás 80.), Nyári, Proceller M.
Lábatlan: Török - Rozmán (Varga 40.), Mann, Kovács (Galba 32.), Nagy, Deme, Váli, Fábián-Nagy, Kottra, Budaházi (Gimesi 74.), Ölveczky (Kecskés 12.)
Gólszerzők: Nyári (46.), Proceller (82., 87.)

Nyergesújfalu SE - Sárisápi BSE 1-1 (1-1)

Nyergesújfalu, Hajnal Tamás Sportcentrum vezette: Farkas B. (Faragó Gy., Szabó B.)
Nyergesújfalu: Borsiczki - Krammer (Cauxeiro 53.), Tóth (Jakobi 89.), Szőke, Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai, Molnár, Szilágyi (Manga 69.), Manga (Hajnal 85.)
Sárisáp: Belányi - Cserven (Petrovics 86.), Papp, Hegedűs (Fekete 59.), Yousif, Janusz, Mészáros, Jurásek (Bartl 65.), Berkó, Sándor (Kara 86.), Gyebnár (Farkas 46.).
Gólszerzők: Tóth (41.), illetve Berkó (7.)

Kiállítva: Szőke (50.)

DG Tát SE - Tatai AC 0-5 (0-4)
Tát, Duna-Gerecse Tát SE Sporttelep vezette: Mihályi M. (Gabala Zs., Péntek E.)

Tát: Koller - Kósa (Kiss 46.), Varga (Szalai 81.), Farkas, Ébr, Dékány, Putnoki, Jámbor, Jónás (Bokros 64.), Tillmann, Iacobut
Tata: Szabó (Csákány 46.) - Németh, Simonka, Györgykovács, Korcsok, Zuggó (Mészáros 60.), Márton (Tóth 60.), Víg, Hadobás (Hauzer 59.), Marticsek, Mártonfi (Bogár 60.)
Gólszerzők: Márton (16.), Zuggó (28., 43.), Mártonfi (33.), Györgykovács (67.)

Vértessomló - Vértesszőlősi SE 5-0 (1-0)
Vértessomló, Vértessomló KSK vezette: Derecskei B. (Patócs D., Nagygellér M.)

Vértessomló: Nagy P. - Tóth, Erdei (Kacz 46.), Koller, Pető (Murányi 71.), Batin, Szepesi, Vida, Kovács (Kis-Paszkosz 71.), Nagy R., Petőcz (Éliás 46.)
Vértesszőlős: Abuzareefa - Batics (Jónás 46.), Gréczi (Bencsik 46.), Horváth, Batics A. (Dobrotka 32.), Polyák, Bogdán (Mérten 46.), Galambos G., Ozoróczi (Kocsis 46.), Galambos P., Antal
Gólszerzők: Pető (45., 65.), Koller (53.), Kis-Paszkosz (76.), Batin (83.)
Kiállítva: Abuzareefa (32.)

FC Esztergom - Almásfüzitői SC 4-0 (1-0)
Esztergom, FC Esztergom Sporttelep vezette: Kubali Z. (Lovas G., Baranyai L.)

Esztergom: Őri. - Tömör (Tóth 41.), Várszegi B., Izsó (Horváth 80.), Varga, Várszegi D., Kiss, Szutor (Sisa 77.), Körmöndi (Füzesi 62.), Tahon, Torma
Almásfüzitő: Gálik - Berlik, Szűcs, Szalai, Deményi, Bányai, Lencse (Szegedi 62.), Maszárik, Gerenbenics, Balogh, Busa
Gólszerzők: Várszegi (8.), Szutor (57.), Füzesi (76.), Horváth (89.)
Kiállítva: Varga (48.)

WATI Kecskéd KSK - Koppánymonostori SE 1-8 (0-3)

Kecskéd, Wati-Kecskéd KSK vezette: Erdélyi D. (Kun P., Nagy J.)
Kecskéd: Bódis - Neckernusz, Hatos, Gacs, Czingel, Nagy (Karvaj 53.), Harsányi, Lampert, Babai, Laczó (Illés 55.), Klestenitz
Koppánymonostor: Vicena - Egyed (Dávid 60.), Kalla (Schiller 60.), Horváth, Szőke, Valkó, Vincze, Hartmann (Egyed 80.), Valkó, Juhász (Müller 70.), Tímár
Gólszerzők: Klestenitz (69.), illetve Vincze (25.), Szőke (27., 89.), Horváth (46.), Valkó (50., 79.), Schiller (64., 87.)
Kiállítva: Czingel (39.) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában