Labdarúgás

2024.08.19. 12:00

Erődemonstrációval indult a megye I. szezonja

Augusztus 18-án véget ért az első forduló. A megye I csapatai újból pályára léptek, ahol a tatai erődemonstráción kívül sok meglepetés nem történt.

Kemma.hu

Véget ért a szünet, újfent pályára léptek a megye I. csapatai. Az első mérkőzést szombaton a Tatai AC és a Vértesszőlősi SE vívta, a kilencven perc alatt pedig óriási erődemonstrációt mutatott a hazai együttes. A tataiak az első találatot már a 15. percben megszerezték, ez a gól pedig csak fokozta a klub kimagaslóan működő ritmusát. Az első félidőt két gólos előnnyel zárták le, a második felvonásban azonban sorozatban verték át a Vértesszőlős védőit és hálóőrét. Ebben a 45 percben hatszor is sikeresen juttatták be a bőrt a kapuba, mellyel óriási győzelmet arattak a tataiak az első fordulóban.

A Tata (feketében) igen jó formában kezdte a szezont
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Kényelmes előnyök

A vértessomlóiak együttese igen kényelmes végeredménnyel zárta le a nyitófordulót.  Az első félidőben a 30. percig kellett várni, hogy megszülessen az első gól, melyet Kovács Sándor szerzett meg csapatának. Ez a találat nagy löketet adott az együttesnek, hiszen mindössze két perc elteltével megszületett a második gól, amit Pető Dániel József oldott meg. A második félidőben még kétszer verte át a Vértessomló az Esztergom kapusát és védelmét, amiért szintén Pető volt a felelős. A vendégek egyetlen gólját Várszegi Balázs András rúgta meg.

A Sárisáp is győzelemmel indította az idényt. Nagyon korán, már a hetedik minutumban átvették a vezetést Berkó Ádám góljával, mellyel az egész félidőben kitartottak. Az 52. percben Mészáros Áron juttatta a kapuba a bőrt, ezzel 2-0-s eredményre szert téve. A végeredmény ugyanezzel zárult.

A Zsámbék és a Bábolna közötti ütközet érdekessége, hogy négy gól is született, azok azonban mind az első felvonásban. Áprily Gergő a 10. percben szerezte meg a vezetést a Zsámbéknak, ám kerek tíz perccel később a bábolnai Farkas Gergely válaszolt és kiegyenlítette az összecsapást. 6 perc múlva újabb Zsámbéki találatot jegyeztek, Szűcs Gergő személyében. Rá 13 percre pedig megszületett az újabb gól Czeglédi Ádám részéről, ezzel 3-1-re nyerve az első forduló meccsét.

Labdarúgás, Területi I., 1. forduló

Tatai AC - Vértesszőlősi SE 8-0 (2-0)

Tata, Tatai AC Jávorka Pálya, vezette: Lovas G. (Faragó Gy., Kurali Z.)

Tata: Szabó - Simonka, Korcsok, Zuggó, Víg, Tóth (Unger 62.), Mészáros (Márton 62.), Mártonfi (Bombicz 67.), Hadobás, Marticsek (Györgykovács 67.), Sternberger (Németh 67.)
Vértesszőlős: Dobrotka - Gréczi, Galambos P., Galambos G., Hováth (Bartics 46.), Jónás (Nagy 67.), Mérten, Ozoróczi (Magyarics 73.), Bencsik, Antal, Polyák.
Gólszerzők: Marticsek (15., 54.), Mártonfi (38.), Víg (70.), Hadobás (73.), Zuggó (80., 89.), Márton (83.)

Vértessomló - FC Esztergom 4-1 (2-0)

Vértessomló, Vértessomló KSK, vezette: Büki G. (Urbanics Á., Szolonka S.)

Vértessomló: Ámorth - Tóth (Murányi 79.), Erdei, Koller, Antalovits (Szolga 66.), Pető, Batin (Zettisch 79.), Szepesi (Éliás 70.), Vida, Kovács (Beigelbeck 79.), Petőcz.
Esztergom: Órai - Tömör, Várszegi, Izsó, Varga (Mihályi 82.), Molnár (Dani 79.), Kiss, Körmendi (Füzesi 64.), Tahon, Torma, Wiest.
Gólszerzők: Kovács (30.), Pető (32., 68., 73.), illetve Várszegi (87.)

Sárisápi BSE - DG Tát SE 2-0 (1-0)

Sárisáp, Sárisápi Bányász Sport Egyesület, vezette: Derecskei B. (Faragó Gy., Szabó B.)

Sárisáp: Belányi - Cserven (Gyebnár 55.), Válent, Hegedűs, Yousif, Janusz (Jurásek K. 80.), Mészáros, Jurásek J. (Farkas 55.), Berkó, Sándor (Dékay 85.), Kara (Papp 55.)
Tát: Iványi, Molnár, Éber, Dékány, Bokros (Mészáros 70.), Jámbor, Kiss (Radvánsky 82.), Jónás, Tillmann, Iacobut, Chrompota.
Gólszerzők: Berkó (7.), Mészáros (52.)

Ikoba Beton Zsámbék - Bábolnai SE 3-1 (3-1)

Zsámbék, Zsámbéki sporttelep, vezette: Farkas B. (Gabala Zs., Patócs D.)

Zsámbék: Lehel - Yürekli (Veréb 74.), Kerezsi, Bíró (Somogyi B.), Áprily (Csóh 70.), Orosházi, Barlangi, Kósa (Magyar 79.), Bíró (Peinlich 60.), Szűcs, Cezeglédi.
Bábolna: Szabó - Soós, Proceller M., Rabi (Hollósi 54.), Proceller K., Karvaj, Füredi-Ollé (Lakatos 82.), Németh, Farkas (Maruzs 54.), Nyári, Lanzendorfen.
Gólszerzők: Áprily (10.), Szűcs (26.), Czeglédi (39.), illetve Farkas (20.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában