Labdarúgás

2024.08.24. 20:34

Első élvonalbeli győzelmét aratta a KFC Komárom

A 124 éves múltra visszatekintő együttes diadalt aratott augusztus 24-én. A KFC Komárom az FC Košice klubját szárnyalta túl, mellyel megszerezték a szezon és a történelmük első élvonalbeli győzelmét.

Kemma.hu

Két elhalasztott forduló után újfent visszatért a KFC Komárom csapata, az ötödik fordulóban az FC Košice (Kassa) együttesével mérkőztek meg. Az első félidő gólokat nem hozott, érdekes statisztikákat viszont annál inkább. A hazai csapat tizenhárom alkalommal lőtt az első negyvenöt perc alatt, kaput azonban csak egy talált, ami nem a legjobb arány. A labdabirtoklást a Komárom uralta (55%) és passzok terén is kimagaslóbban teljesítettek, mint ellenfelük (205, szemben a Kassai 161-el). Szabálytalanságok terén nem tértek el sokban, Ján Krivák azonban ennyi idő alatt is képes volt összeszedni két sárga lapot, mely azt jelentette, hogy emberhátrányban kellett folytatnia a meccset az otthon játszó csapatnak.

A második felvonás hasonló ütemben telt, ám a 79. percben Tamás Nándor, a csereként beálló futballista megszerezte a meccs, illetve csapata számára az idény első győzelmét érő gólját. Ezzel tehát sikert arattak, történelmük során első élvonalbeli győzelmüknek örülhettek.

Labdarúgás, Niké Liga, 5. forduló

FC Košice - KFC Komárom 0-1 (0-0)

Kassa, Košická Futbalová Aréna

A Komárom kezdői: Trefil - Diviš, Špiriak, Rudzan, Šmehyl, Pillár, Ožvolda, Špyrka, Bayemi, Ganbayar, Voleský.

Gólszerző: Tamás (79.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában