Siker

2024.08.19. 07:53

Dobogós magyar helyezések: a tatai izlandilovasok Közép-Európa legjobbjai között

A Magyar, Izlandi Lovas Egyesület két versenyzője megmutatta: lovas nemzet a magyar. Az izlandilovas Közép-Európa Bajnokságon kitettek magukért a tatai versenyzők.

Kemma.hu

Két dobogós helyet is begyűjtött a tatai székhelyű Magyar, Izlandi Lovas Egyesületnek hála Magyarország az ausztriai izlandilovas Közép-Európa Bajnokságon. Mint azt Straubinger Zoltán, az egyesület elnöke kiemelte, sorozatban ez a harmadik nemzetközi verseny, amelyen szerepeltek. Mint ismert, a 2022-es Közép-Európa Bajnokságon egy ezüstöt és egy bronzot, a 2023-as világbajnokságon ötödik helyet szerzett az egyesület tagja, Kremmer Veronika. Most mellette Eva Engelke is indult, és mindketten remekeltek.

Az izlandilovas Közép-Európa Bajnokságon kitettek magukért a tatai versenyzők. A Magyar, Izlandi Lovas Egyesület két versenyzője megmutatta: lovas nemzet a magyar.
Kremmer Veronika két kategóriában indult az izlandilovas versenyen, tovább gyarapítva hazánk nemzetközi sportsikereit 
Forrás: Magyar, Izlandi Lovas Egyesület/Facebook

Kitettek magukért az izlandilovasok

Kremmer Veronika tölt (T1) kategóriában Ísbjörn vom Vindstaðir-rel a második helyen végzett a fináléban, míg Eva Engelke Prins fra Hellu nyergében, az F2 ötjármódú kategóriában végzett a negyedik helyen. A pontozás alapján, ha egy lépést jól csinálnak meg, a dobogós hely, de még a legfényesebb érem is elérhető lett volna. Veronika, vagy ahogy mindenki becézi, Vroni még egy kategóriában indult, a T4-ben, Neptun vom Vindstaðir-rel, és végül a B fináléban a 2. helyen végeztek. 

Dobogós magyar helyezések: a tatai izlandilovasok Közép-Európa legjobbjai között
Eva Engelke és lova is kitett magáért a Közép-Európa Bajnokságon
Forrás: Magyar, Izlandi Lovas Egyesület/Facebook

A két tatai lovas eredménye azért is kiemelkedő, mert világbajnokokat is legyőzve szereztek újabb dicsőséget Magyarországnak.

Az ötjármódú izlandi lovak 

A tölt az izlandi lovak specialitása: ebben a négyütemű, oldalirányú jármódban a lovas szinte rázkódásmentesen ül a nyeregben. Az ötjármódú kategóriában töltben, ügetve, úgynevezett középlésében, vágtában és pace-ben is bizonyítania kell lónak és lovasnak. A pace olyan gyors jármód, amelyben a ló egyszerre mozgatja egy-egy oldalon a hátsó és az első lábát. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában