Hagyomány

2024.08.24. 11:32

Családias hangulatban, csodás környezetben versenyeztek a Fenyves-futáson

A Komárom-Európa Futó Egyesület (KEFE) ismét megrendezte a Fenyves-futást, amelyen az idén 235-en indultak.

Körtvélyfáy Dina

A Fenyves-futáson két távra lehetett nevezni, 3,2 kilométerre, valamint 13, 2 kilométerre. Előbbi a Duna vonalán haladt, utóbbi pedig főként erdei utakat érintett.

A Fenyves-futás rövidebb távját Hilyák Bendegúz nyerte
A Fenyves-futás rövidebb távját Hilyák Bendegúz nyerte
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: Komáromi Városmarketing Kft.

A rövidebb távon a leggyorsabb férfi futó a komáromi Hilyák Bendegúz volt (11:34 perc), a leggyorsabb női futó, az oroszlányi Madarász Panka (12:21). Panka egyébként évekkel ezelőtt már az óvodás futáson is részt vett. Ezt a távot 22 kategóriában összesen 140-en teljesítették. A hosszabb táv leggyorsabb férfi futójának Juhász Patrik Ákos (Hegyikecskék SE, 47:06) bizonyult, a hölgyeknél a tatai Telekiné Bárnai Éva nyert (1:02:52). Ezen a távon 20 kategóriában 95-en indultak. A versenyen a hagyományoknak megfelelően mintegy negyven óvodás is rajthoz állt, akik száz métert futottak, sokszor szüleik segítségével.

A Fenyves-futásra az ovisokat is várják

Horváth György, a KEFE elnökségi tagja hangsúlyozta, céljuk, hogy népszerűsítsék a sportot, a közös mozgást, erre pedig remek alkalmat kínál ez a verseny. Hozzátette, az ovisok is nagyon élvezik, hogy rajthoz állhatnak, jellemzően itt kapják meg életük első érmét. Arra is kitért, a Fenyves-futás családias hangulatú verseny, ahová jellemzően helyből és a környékről érkeznek versenyzők. A résztvevők között ennek ellenére akadt, akik a vármegye távolabbi pontjairól, illetve Fejér vármegyéből csatlakoztak a megmérettetéshez.

A futás végén a KEFE gulyáspartira invitálta a résztvevőket, amely nagy sikert aratott a futók körében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában