Tatabányai úszósiker

2024.07.13. 08:35

A tatabányai úszócsillag éremmel nyitott Bécsben

Tatabányai sikerrel kezdődött a bécsi junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokság. A tatabányai úszócsillag, a mindössze 14 éves Bartalos Anna ezüstérmes lett az 5 kilométeres távon.

Luter Márk

Fantasztikus eredménnyel vette kezdetét a junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokság Bécsben. A tatabányai úszócsillag, a 2010-es(!) születésű Bartalos Anna remek úszással ezüstérmet nyert a 14-15 éves korosztály mezőnyében az 5 kilométeres távon.

Bartalos Anna és Huszti Márton a bécsi junior nyílt vízi úszó Eb-n ezüstérmes lett 5 kilométeren
Bartalos Anna és Huszti Márton remek úszással lett ezüstérmes a bécsi junior nyílt vízi úszó Eb-n
Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott/Facebook

A tatabányai úszócsillag júniusban debütált nyílt vízen

A mindössze 14 éves Bartalos Anna a június utolsó hétvégéjén a szegedi Maty-éren megrendezett országos bajnokságon úszott először nyílt vízen, korábban csak medencés versenyeken állt rajthoz. A Tatabányai Vízmű SE úszója a szegedi versenyen korosztályában az 5 kilométeres távon és 1500 méteren sem talált legyőzőre a Maty-éri víztározóban.

Anna csapattársa, a 2009-es születésű Huszti Márton ugyancsak a 14-15 éveseknél másodikként csapott célba az 5 kilométeres távon. 

Nagy létszámú magyar csapat utazott Ausztriába

A magyar válogatottat 17 úszó képviseli a bécsi junior nyílt vízi úszó Eb-n. A csapat tagjai között Bartalos Anna és Pálházi Léda személyében ott vannak a TVSE úszói is, akiket edzőjük, Sirkó András kísért el az osztrák fővárosba.
 

A csapat tagjai: 

Abonyi-Tóth Glenda, Flück Nóra, Györffy Lili Anna, Hartmann Máté, Huszti Márton, Kammerer Kitti, Kárpáti Máté, Kovács-Seres Hunor, Kreisz Bálint, Lévai Máté, Nagy Napsugár, Nett Vivien, Poteczin Dániel, Tóth Olivér és Varga Levente.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában