Labdarúgás

2024.07.20. 19:14

Gólgazdag meccset játszott a Tatabánya a portugál sztárcsapattal

Portugál sztárcsapattal mérték össze tudásukat a Bányász focistái. A Tatabánya a vereség ellenére jól szerepelt az igen erős ellenfél FC Porto ellen.

Kemma.hu

A harmincszoros portugák bajnok, kétszeres BEK/BL-győztes FC Porto ellen mérkőzött meg július 20-án az Opus Tigáz Tatabánya. A párharcot Ausztriában rendezték, és igen nagy tempójú futballt tartogatott. A Kemma.hu írta meg először, hogy a portugálok és a Bányász meccsel majd egymással, aztán az is kiderült, hogy minderre a sógoroknál kerül majd sor.

A vereség ellenére sem szégyenkezhet a Tatabánya
A vereség ellenére sem szégyenkezhet a Tatabánya
Forrás: OPUS TIGÁZ Tatabánya/Facebook

Jól indult a Bányász számára az összecsapás, ugyanis a 20. percben Kocsis Gergő góljával átvették a vezetést. A csapat komoly koncentrációt tanúsított, fegyelmezetten játszottak, a portugál együttes azonban fordított az első félidő végére. A második felvonásban még erősebben teljesítettek a Porto focistái, a 80. percben viszont Eördögh András szépített egy jobb felső sarokba repülő labdával. A végeredmény 4-2-vel zárult, portugál sikerrel.

A Tatabánya az Porto után az Ajkával zár

A mérkőzésről természetesen Gyürki Gergely, a Tatabánya vezetőedzője is nyilatkozott:

– Sikerült egy teljesen korrekt mérkőzést játszanunk egy nagyon magasan kvalifikált csapat ellen. Volt egy-két periódusa a meccsnek, amikor sikerült kibontakozni és átmenetekből veszélyeztetni. A sorcsere előtti 15 perc volt, amikor a szervezettségünk és kompaktságunk nem volt megfelelő, de ezt a mérkőzés nagy intenzitásának tudhatjuk be. Ebben a periódusban kaptunk két gólt is. Összességében egy hatalmas élménnyel gazdagodva térhetünk vissza a realitásba, vasárnap az Ajka elleni utolsó előkészületi mérkőzésünkkel – fogalmazta, olvasható a csapat Facebook oldalán.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés

FC Porto - Opus Tigáz Tatabánya 4-2 (2-1)

Tatabánya, az első félidőben: Balla - Klausz, Krupánszki, Székely, Katona - Kovács, Soltész, Csernik, Német, Dala, Kocsis.

Tatabánya, a 70. perctől: Balla - Eördögh, Buna, Jagodics, Harsányi, Varga - Szegleti, Bertus, Letenyei, Árvai, Vass.

Az FC Porto sem hallgatta el a meccset, a közösségi oldalukon beszámoltak róla, így az már biztos, hogy az Opus Tigáz neve eljutott Portugáliába is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában