Forró homokon

2024.07.13. 06:00

Csepelen folytatódik a strandröplabda országos bajnokság

A két héttel ezelőtti tatai forduló után Csepelre tették át székhelyüket a magyar strandröplabdázók. A strandröplabda magyar bajnokság harmadik fordulójára kerül sor ezen a hétvégén. A viadalon tatai érdekeltségű versenyzők is indulnak.

Luter Márk

A csopaki és a tatai fordulót követően, július 12. és 14. között, Csepelen, a Strandröplabdázásért SE pályáin rendezik a strandröplabda magyar bajnokság harmadik fordulóját. A viadalon a Komárom-Esztergom vármegyei központú Észak-dunántúli Röplabda Akadémia versenyzői is tiszteletüket teszik.

Az olimpiai szereplésre pályázó Vaida Beáta és Villám Lilla Csepelen is esélyes a győzelemre
Az olimpiai szereplésre pályázó Vaida Beáta és Villám Lilla Csepelen is esélyes a győzelemre
Forrás: Beach Volleyball Hungary/Facebook

A tatai címvédő esélyesként várja a csepeli strandröplabda versenyt

Az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia (ÉDRA) versenyzői, Vaida Beáta és Villám Lilla nyerte az első két fordulót az idei strandröplabda-bajnokságon. A nemrégiben profi szerződést kapott páros nem titkolt célja kijutni a 2028-as Los Angeles-i nyári olimpiára. A toronymagas esélyes páros két csapattársa, a tatai fordulón bronzérmes Kun Stefánia és Windisch Kinga is felállhat a csepeli dobogóra. 

A férfiaknál a legjobb eséllyel a Fazekas Balázs, Papp Mátyás kettős indul, aki két héttel ezelőtt Tatán diadalmaskodott. Kettőjük között Fazekas képviseli a Észak-dunántúli Röplabda Akadémiát. 

A csepeli hétvége menetrendje

Pénteken a férfi és női selejtezők, szombaton a főtáblás mérkőzések, míg vasárnap az elődöntők és helyosztók kerülnek terítékre Csepelen. 

A női és férfi döntőt vasárnap 16:30-tól a közszolgálati sportcsatorna élőben közvetíti.

A felnőttek mellett U22, U20 és U16 kvalifikációs tornákra is sor kerül, továbbá szombat este vegyes párosban az amatőr versenyzők is kipróbálhatják magukat a csepeli forró homokon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában