Sportlövészet

2024.07.16. 09:43

Pekler Zalán a Nemzeti Lőtéren hangolt Párizsra

Véget ért a sportlövők számára a III. Masped-kupa nemzetközi sportlövő-viadal, melyet a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendeztek az elmúlt héten. A komáromi Pekler Zalán és Bajos Gitta teljesített a legmeggyőzőbben a budapesti megméretésen.

Luter Márk

Az elmúlt héten a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendeztek nagyszabású nemzetközi viadalt, ahol a komáromi Erődök Városa Sportlövő Egyesület (EVSE) sportolói is versenyeztek. A budapesti Masped Kupán rekordnak számító 25 ország versenyzői álltak lőállásba. Az olimpiai éremesélyesnek számító Pekler Zalán is érmet szerzett a párizsi olimpia előtti hazai megméretésen. 

Pekler Zalán sok mindenre képes lehet Párizsban
Pekler Zalán sok mindenre képes lehet Párizsban
Fotó: Árvai Károly / Forrás:  Nemzeti Sport

Pekler Zalán egy éremmel és egy döntős helyezéssel hangolt Párizsra

Mint arról már korábban beszámoltunk, a párizsi olimpikon Pekler Zalán harmadik lett a férfi 10m légpuska döntőjében. Klubtársa, Bérces Béla pedig a 10 méter légpisztoly számban ért el negyedik helyezést. A négyszeres Európa Játékok aranyérmes Pekler 10 méter légpuskában 590 körrel harmadikként került a nyolcas döntőbe, ahol végül hetedik lett a budapesti nemzetközi viadalon. A komáromi sportlövő a puskás szakág felnőtt válogatott versenyzőivel a mátraházi edzőtáborban hangolódott az elmúlt hétvégi viadalra, míg a pisztolyosok a Nemzeti Lőtéren készültek az előttük álló megméretésre.

A 22 éves Bajos Gitta is remekelt a budapesti viadalon

Az 50 méter női fekvő puska versenyszámát az EVSE 2002-es születésű kiválósága, Bajos Gitta nyerte, aki sajnos lemaradt a párizsi olimpiáról. A franciaországi ötkarikás játékokra készülő junior világbajnok Mészáros Eszter győzött a női 50m puska összetett számában, a kétszeres junior Eb-győztes Bajos Gitta pedig ezüstérmes lett.

20240301_1011_KAR
Bajos Gitta is remek eredményeket lőtt a Fehér úti Nemzeti Lőtéren
Fotó: Árvai Károly / Forrás: Nemzeti Sport

Öt sportlövő képviseli Magyarországot a párizsi olimpián 

A puskásoknál Mészáros Eszter, Péni István, és Pekler Zalán, míg a pisztolyosoknál Fábián Sára Ráhel és Major Veronika szerzett kvalifikációs jogot a július végén kezdődő párizsi nyári ötkarikás játékok sportlövő-versenyeire. A komáromi színekben versenyző parasportlövő Gurisatti Gyula pedig a paralimpián indulhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában