Irány Párizs

2024.07.11. 21:31

Pekler Zalán bronzérmes az olimpiai szintű budapesti versenyen

A komáromi sportlövő már javában végzi a finomhangolást a párizsi nyári olimpiát megelőző hetekben. A négyszeres Európa Játékok-győztes Pekler Zalán bronzérmes lett a budapesti sportlövő-verseny nyitó napján.

Luter Márk

Alig három héttel a párizsi nyári olimpiai játékok sportlövő-versenyei előtt a budapesti Masped-kupa elnevezésű rangos versennyel készül a fő célra Pekler Zalán, ahol bronzérmes lett a 10 méter légpuskás versenyszámban. A budapesti rendezésű nemzetközi viadalra rekordnak számító 25 országból érkeztek versenyzők a Fehér úti Nemzeti Lőtérre.

Mátraháza, 2024. július 4.
Pekler Zalán a párizsi olimpiára készülõ sportlövõcsapat edzésén a Mátraházi Edzõtáborban 2024. július 4-én.
MTI/Vajda János
Pekler Zalán eredményesen szerepelt a budapesti nemzetközi versenyen
Fotó: Vajda János / Forrás:  MTI

 

Pekler Zalán éremmel hangolt Párizsra

A négyszeres Európa Játékok-győztes Pekler Zalán az indonéz világkupa-győztes Fathur Gustafian és az Universiade-aranyérmes szlovák Patrik Jany mögött a rendkívül értékes harmadik pozícióban végzett a budapesti felkészülési viadalon, miután a döntőben 22 lövésből hármuk közül a komáromi sportlövő lőtte a legalacsonyabb eredményt. 

Fontos kihangsúlyozni, hogy a Budapesten megrendezett megméretés nyolcas döntőjében mindenki rendelkezett olimpiai kvótával, amely tovább emelt a szombatig tartó hazai rendezésű esemény nívóján. A másik magyar versenyző, a világbajnok és háromszoros Európa-bajnoki aranyérmes Péni István a hatodik helyen zárt. 

A selejtezőben is jól teljesítettek a magyarok

A Komárom VSE kiválósága 632,4 körrel  – közte egy 106,9 körös kiváló tízes sorozattal  – a második helyen, míg Péni közel a bűvös 630-as határhoz, 629,5 körrel hatodikként kvalifikálta magát a magas színvonalú viadal nyolcas döntőjébe.

A komáromi kitűnőség ötkarikás programja

Pekler Zalán két versenyszámban már biztosan indul a július 26-án kezdődő párizsi olimpiára. Július 28-án a 10 méter légpuska selejtezőjében lép lőállásba, a szám döntőjére másnap július 29-én kerül sor. A komáromi olimpikon az 50 méteres három testhelyzetű versenyszámban is kvalifikált Párizsra, melynek versenyeit július 31-én és augusztus 1-én rendezik. Akár vegyes párosban is rajthoz állhat Mészáros Eszter párjaként, amennyiben nem, akkor Péni Istvánnal egészül ki a magyar csapat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában